Tilaa näköislehti 


Näköislehti on Sana-lehden tietokoneella luettava sähköinen versio, jonka ulkoasu on sama kuin painetussa lehdessä.

Valitettavasti näköislehti ei vielä toimi Applen laitteilla. Korjaamme tilanteen mahdollisimman pian. Kiitos kärsivällisyydestä!

Näköislehden tilaaja. Pääset lukemaan näköislehteä kirjautumalla palveluun tästä.

Mikäli näköislehden kanssa ilmenee ongelmia, ota yhteyttä Sanan toimitukseen,
puh. 0207 681 700 tai toimitus@sana.fi.Näköislehtien linkit säilyvät täällä listattuna kunnes selaimesi välimuisti tyhjenee. Muista siis tallentaa linkit kirjanmerkkeihin tai lähetä ne tästä sähköpostiisi.

Osta tästä Sana 16/2017!

Osta tästä Sana 16/2017!


Tässä lehdessä:*Katolilainen Emil Anton & uskon kriisit *Leskeksi 60 vuoden avioliiton jälkeen *Miten toipua kirvelevästä nöyryytyksestä *Eutanasia ei saa olla vaihtoehto eikä ratkaisu *Musiikkiryhmäkin voi olla turvaverkko

Osta tästä Sana 14/2017!

Osta tästä Sana 14/2017!


Tässä lehdessä kuljetaan jo kohti pääsiäistä. Musiikkiteatteri Kapsäkin toimitusjohtaja Tiina Kristoffersson päätti pysyä kirkossa ja huomasi, ettei se olekaan tylsää. Vaikka rakkaus on ikuista, omat voimat eivät aina riitä omaisen hoitamiseen. Meksikolaisessa pääsiäisperinteessä Juudas saa vallanpitäjien kasvot. Jaakko Olkinuora kilvoittelee munkki Damaskinoksena Athosvuorella. Kuopion vankila tarjoaa kristillistä kuntoutusta.

Ostä tästä Sana 13/2017

Ostä tästä Sana 13/2017


Tässä lehdessä: *Ammattina mielenterveyskuntoutuja *Eduskunnan kirstunvartija, joka vihasi ahneutta *Joel Hallikainen: Tunnen alkoholismin taudin *Draamantekijät palasivat vuoteen 1918

Osta tästä Sana 12/2017!

Osta tästä Sana 12/2017!


Tässä lehdessä Joona Salminen kertoo miten asketismi sopii nykypäivän kaupunkilaiselle ja yhdistää ihmisiä. Zacharias Onditi on uusi Lappajärven kirkkoherra. Isä Meidän rukouksessa rukoillaan, että Jumalan tahto tapahtuisi, koska Jumala oli ennen neuvottelevampi. Nukketeatteri Sananjalan esityksessä Luther kohtaa kanan. Itsensä voi psyykata onnelliseksi mutta onko se sittenkään paras tapa onnellistua.

Osta tästä Sana 11/2017!

Osta tästä Sana 11/2017!


Tässä lehdessä rauhanneuvottelija Hussein al-Taee kertoo, miten hän selvisi pakolaisleiriltä maahanmuuttajaksi Suomeen. Palkittu Arto Myllärinen kuvaa itseään teatterievankelistaksi. Kolme vanhempaa kertoo, kuinka selvisivät lapsen kuolemasta. Pipsa Pikkutupa kertoo, miten neulominen on auttanut häntä masennuksen syövereissä. Lopuksi kehotamme kaikkia nauttimaan kahvit itsenäisen Suomen kunniaksi.

Osta tästä Sana 10/2017!

Osta tästä Sana 10/2017!


Tässä lehdessä Tim Walker kertoo, miten Suomi muuttaa amerikkalaista. Jeesuksen rukous johdattaa uskon ytimeen. Arto Köykkä väittelee Saarikosken uskonnollisesta kielestä. Matti Kankaanniemen mielestä Jumalan merkitys elämässä ei taivu tärkeyslistoihin. Lisäksi väitetään, että Yhdysvaltain ja Meksikon suhde on kaukaista jatkoa Pyhän maan valloitukselle.

Osta tästä Sana 9/2017!

Osta tästä Sana 9/2017!


Tässä lehdessä tutkija Ilkka Halava ennustaa tulevaisuutta. Sairaalapappi Merja Hållfast puolustaa arvokasta vanhenemista. Hyväntekijä Outi Virtaselle turvapaikanhakijat ovat sydämen asia. Anna-Mari Kaskinen kehottaa lopettamaan luokittelun konservatiiveihin ja liberaaleihin. Ja lisäksi kehotetaan ottamaan ensimmäinen askel kiireettömyyteen.

Osta tästä Sana 8/2017!

Osta tästä Sana 8/2017!


Tässä lehdessä vammaisaktivisti Jukka Sariola sanoo, että sairaus ja vajavuus ovat yhtä lailla elämää kuin niin sanottu terve elämäkin. Erikoishammaslääkäri Pirkko-Liisa Tarvonen löysi tehtävänsä Pohjois-Koreasta. Helsingin piispaehdokkaat esittäytyvät. Muistutetaan paaston alkamisesta ja kehotetaan kokeilemaan kasvisruokaa.

Osta tästä Sana 7/2017!

Osta tästä Sana 7/2017!


Tässä lehdessä psykologi Ilona Rauhala puhuu rennomman elämän puolesta. Pelle Miljoona kertoo, mitä on oppinut matkoillaan. Neuvotaan, miten kasvatetaan kärsivällisyyttä ja toivotaan siunauksen hyvän kosketusta. Lisäksi pohditaan eutanasiaa ja saattohoitoa.

Osta tästä Sana 6/2017!

Osta tästä Sana 6/2017!


Maailmassa riittää parannettavaa. Panu Pihkala muistuttaa siitä miten ilmastokatastrofi vie ihmisen teologian ydinkysymyksiin. Empatia on hyvä, mutta tarvitsee parikseen kylmäpäisyyttä. Katriina Järvinen löytää ihmisestä monta minää. Bruce Springsteenin elämäkerta avaa legendaarisen Pomon hengenelämää. Reformaation mukaan luterilaisella on tehtävä muttei välttämättä erityistehtävää.

Osta tästä Sana 5/2017!

Osta tästä Sana 5/2017!


Tässä lehdessä maailman hätää nähnyt Nunna Elisabeth rauhoittelee, että syvimmiltään olemme samanlaisia. Laura Honkasalon mielestä vainajia ei enää kunnioiteta. Ruotsalainen rokkari tuli ja muutti ripariopetusta. Teemu T. Mantsinen on tutkinut uskosta luopumista. Pohdimme myös, miten kristityt vaikuttavat politiikassa.

Osta tästä Sana 4/2017!

Osta tästä Sana 4/2017!


Tässä lehdessä Antti Kylliäinen kehottaa tekemään hyveiden vallankumouksen. Tutkija Minna Heimola muistuttaa, etteivät kaikki Raamatun tulkinnat ole eettisesti samanarvoisia. Muusikko Aale Lindgren toivoo, että ihmiset rakastaisivat toisiaan enemmän. Syövästä selvinnyt Leena Auranen aikoo pukeutua jatkossa rohkeaan punaiseen. Lisäksi pohdimme, mille vanheneminen tuntuu.

Osta tästä Sana 3/2017!

Osta tästä Sana 3/2017!


Heimo Hatakka ja kuolleen miehen kirjat. Sairaalaklovnille tähti on lapsi, ei näyttelijä. Kuinka uskallan puhua Jumalasta? Sanan kolumnistit esittäytyvät, mukana "Uuninpankkopoika" Sakari Timonen. Risto Oikarisen esikoisteoksessa kohtaavat jazzmies ja naispappi. Vankilasta palaavalle oman kodin avaimet on iso juttu.

Osta tästä Sana 2/2017!

Osta tästä Sana 2/2017!


Tässä lehdessä folk-muusikko Piia Viitanen pohtii syvällisiä. Kirjailija Karen Armstrong haluaa palauttaa uskonnon hyvän maineen. Rauhantekijä Aaro Rytkönen haluaa vähentää vihapuhetta ja rakentaa rauhaa. Pohditaan, mitä meistä tulee isona ja iloitaan luodusta kauneudesta kotia sisustaessa.

Osta tästä Sana 1/2017!

Osta tästä Sana 1/2017!


Suomessa näkyy ruokajonoja, Ruotsissa ei, mutta silti maa on pulassa. Tukholman suomalaisen seurakunnan kirkkoherra Martti Paananen on aito ihminen. Sanan uusi kolumnisti "Uuninpankkopoika" Sakari Timonen lukee Jeesusta sosiaaliturva mielessä. Mel Gibsonin Hacksaw Ridge herätti lääkintämiehenä Vietnamissa palvelleen Timo Peltomaan sotamuistot. Nyt voikin käydä niin, että maallistuminen virkistää kirkkoa.

Osta tästä Sana 51-52/2016

Osta tästä Sana 51-52/2016


Tässä lehdessä: *Taiteilija Soile Ylimäyry: Selvisin läpi lapsuuden surujen *Mitä Lutherin joulupöydässä syötiin? *Isättömän miehen ensimmäinen joulu isänä *Kolme kertomusta avustustyöstä ulkomailla *Vivamon Raamattukylästä mallia Namibiaan

Osta tästä Sana 50/2016!

Osta tästä Sana 50/2016!


Tässä lehdessä filosofi Aku Visala antaa vinkkejä anteeksiantoon. Vuoden pelikasvattajan Kaapo Kososen mielestä tietokonepelaaminen on tosi hyvä harrastus. Evankelista Pekka Maaranen kertoo ystävän menettämisestä. Nurmeslaiset harrastelijanäyttelijät kertovat, miksi he jaksavat vuodesta toiseen osallistua Immanuel-jouludraamaan. Diakoni Antero Lahtinen muistuttaa, että kielletyt tunteet sairastuttavat.

Osta tästä Sana 49/2016!

Osta tästä Sana 49/2016!


Tässä lehdessä pohditaan suhdetta rahaan. Unna Lehtipuu kirjoitti sijoitusoppaan,jossa hyvä sijoitus on muutakin kuin rahaa. Mattias Lönnebo sijoitti isänsä kehittämät rukoushelmet fantasiakirjaan. Tommi Kalenius teki uuden levyn erofiiliksissä. Messiasta odotetaan adventtina, mutta vääriä messiaita kannattaa varoa. Jeesuksen opetuslapsen alkeisiin kuuluu sanojen suitseminen.

Osta tästä Sana 48/2016!

Osta tästä Sana 48/2016!


Tässä lehdessä kenttärovasti Janne Aalto pohtii sotilasetiikkaa. Maakuntajohtaja Pertti Rajala kertoo Lutherista kirjoittamastaan selkokirjasta. Joululauluasiantuntija Reijo Pajamo tietää, mikä kuulijoita koskettaa. Omaishoitaja Saila Lehto on puolisonsa vierellä loppuun asti. Sukella sielunsyvyyksiin maalaamalla tuska pois.

Osta tästä Sana 47/2016

Osta tästä Sana 47/2016


Tässä lehdessä:*Pelastusarmeijan PR-mies Joona Junkkari: Käytännön kristillisyyttä kunnioitetaan *Uudet virret käyttöön adventtina *Pauli Joona: Rikoksen jälkisovittelu oli vapauttava kokemus **Hyvä seura on ruuan paras mauste *Tunnetko adventtikalenterin historian? *Hyvä seura on ruuan paras mauste

Osta tästä Sana 46/16!

Osta tästä Sana 46/16!


Millainen on valitun presidentin Donald Trumpin hengellinen tausta? Mosul jää todennäköisesti vaille vanhaa kristillistä väestöään. Antiikintutkija Marja-Leena Hänninen nauttii tavatessaan Augustuksen patsaan. Opi märehtimään Raamatun sanaa tunteella. Työhyvinvoinnin dosentti Marja-Liisa Manka oli itsekin uuvahtaa työhön. Merimieskirkon papin Katri Oldendorffin kutsumusta koeteltiin Brysselin pommi-iskussa.

Osta tästä Sana 45/2016!

Osta tästä Sana 45/2016!


Tässä lehdessä pääministerin puoliso Minna Sipilä kertoo surustaan. Työuupumus vaarantaa terveyden. Kovan isyyden kierre katkesi. Kehitysvammalääketieteen professori Maria Arvio saa paljon rakkautta potilailtaan.

Osta tästä Sana 44/2016!

Osta tästä Sana 44/2016!


Tässä lehdessä kerrotaan paavi Franciscuksen vierailusta Ruotsiin. Carita Laine-Tossavainen ja hänen miehensä tietävät, millaista on, kun kuolema on läsnä jokaisessa työpäivässä. Alppilan seurakunnan toiminnanjohtaja haaveilee seurakunnasta, joka on paikallisten olohuone. Silja van der Meer tekee arkkuupeitteitä, joista on tullut taas suosittuja. Kysytään myös, että jalostaako kärsimys ja tekeekö suru viisaammaksi?

Osta tästä Sana 43/2016!

Osta tästä Sana 43/2016!


Tässä lehdessä:*Liikuntapappi Eeva-Liisa Helle-Lahti hoitaa ruumista ja sielua *Kirja keskustelee Raamatun kanssa *Pekka Simojoki: Kutsumustani on koeteltu *Paavali tuli väkivaltaisesta radikalismista *Haloo, kirkon napisijat!

Osta tästä Sana 42/2016!

Osta tästä Sana 42/2016!


Tässä lehdessä: Näyttelijä Sara Paavolaisen uusi ura suntiona *Kolme koskettavaa tarinaa anteeksiannosta *Räppäri Daikini etsii perimmäistä totuutta 16 *Emeritusarkkipiispa Jukka Paarma voitti ujoutensa

Osta tästä Sana 41/2016!

Osta tästä Sana 41/2016!


Uskalla seurata unelmiasi! Suomen Zorron lauluntekijä ja laulaja Petri Vähäsarja on uskaltanut. Samoin romanihameeseen pukeutuva helluntaiteologi Miriam Schwartz. Sohvalta voi nousta myös juoksukuntoon Sanan ohjeilla ja kehittää samalla hengellistä elämäänsä. Supliikkimiehenä tunnettu Josef Stenbäck toteutti unelmiaan Savossa ja tuloksena oli melkoisen mahtavia kirkkoja.

Osta tästä Sana 40/2016!

Osta tästä Sana 40/2016!


Tässä lehdessä sisukas haurasluinen körtti Kaisa Viitala kertoo elämästään. Maajussi-Tero etsii rakkautta. Carl-Eric Sahlberg tietää kasvavan seurakunnan salaisuuden. Välimäet kertovat, miten heidän avioliittonsa kesti uskottomuuden. Sitten pohditaan vielä, millaisen jäljen sitä jättää toisiin.

Osta tästä Sana 39/2016!

Osta tästä Sana 39/2016!


Tässä lehdessä: Isä Markku Salminen: Diagnoosi muutti elämäni *Taivaallista lohdutusta masentuneille *Mies häpeää kokemaansa väkivaltaa *Tuomarinkylän ratsastustallin Grand Old Lady *Uskonnollinen sitoutuminenvähentää kuolemanpelkoa

Osta tästä Sana 38/2016!

Osta tästä Sana 38/2016!


Tässä lehdessä hoidetaan sielua ja suolistoa. Dosentti ja visionääri Arto O. Salonen innostaa parempaan tulevaisuuteen. Sisukas romaninainen Inga Angersaari tekee jo toista maisteritutkintoa. Noitavainoissa Suomessa useimmiten syytettynä oli mies. Laukon kartano on osa Suomen kristillistä historiaa. Rukoillessa eräät asiat ovat muita tärkeämpiä.

Osta tästä Sana 37/2016!

Osta tästä Sana 37/2016!


Tässä lehdessä: *Prinssi Jusuf: ”Jeesus” on tosi iso sana *Tuomas Juntunen: Tyttäreni eli vain vuorokauden *Amerikan-serkku löysi Suomesta suvun ja sisun *Päivä rakentaa yöunta *Ilmastosopimus haastaa myös seurakunnat

Osta tästä Sana 36/2016!

Osta tästä Sana 36/2016!


Tässä lehdessä Päivi Silventoinen ravistelee itseään irti kiltin tytön syndroomasta. Piispainkokous teki kantansa selväksi kirkon avioliittokäsityksen suhteen. Kolme suomalaista kertoo kirkkoharrastuksestaan. Professori Juho Saari kertoo suomalaisesta yksinäisyydestä, ja runoilija Anna-Mari Kaskinen pohtii uskoontuloa.

Osta tästä Sana 35/2016!

Osta tästä Sana 35/2016!


Eero Junkkaala: *Rippikouluaikaiset kengät olisivat ahtaat *Iceheartsin Ilkka Turkka: Miehen on saatava olla mies! *Toimittaja ryhtyi turvapaikanhakijoiden opettajaksi *Messuun meno jättää sieluun jäljen *Turkki on monen totuuden maa

Osta tästä Sana 34/2016!

Osta tästä Sana 34/2016!


Tässä Sanassa puhutaan rakkaudesta ja paikoista, joissa voi pohtia ajatuksiaan. Toimittaja Kaj Aalto kävi ottamassa mittaa Pyhän Olavin pyhiinvaellusreitistä. Uuninpankkopoika-blogia kirjoittava Saku Timonen on äreä juristi heikomman puolella. Rakkaan ihmisen kaipuu opettaa jotain Jumalasta. Kirkkoisä Augustinuksen rakkauselämä ei ihan vastannut hänen opetuksiaan, mutta rakkaudesta hän osasi puhua syvällisesti.

Ostä tästä Sana 33/2016!

Ostä tästä Sana 33/2016!


Tässä lehdessä Heponiemen hiljaisuuden keskuksen uusi johtaja Sari Enkkelä kertoo oman tiensä hiljaisuuden vaalijaksi. Ruotsinsuomalainen eläkeläinen Siinto Hämäläisen mielestä kristityn tehtävä auttaa, ja siksi hän majoittaa maillaan kerjäläisiä. Psyykkisesti sairaan omaisen mielestä sairauden häpeä hälvenee puhumalla. Lehdessä kehotetaan myös syömään taivaallista mannaa ja rukoilemaan anteeksipyyntelemättä.

Sana 32/2016

Sana 32/2016


Tässä lehdessä: *Saamelaispappi Mari Valjakka: Me elämme osana luontoa *Jeesusta koskevat myyttiteoriat puntarissa *Anna-Maija Raittila oli sytyttäjä ja valontuoja *Voimme vielä pysäyttää ilmastonmuutoksen *Miten Venäjän lakiuudistus lopulta vaikuttaa kirkkoihin?

Osta tästä Sana 31/2016!

Osta tästä Sana 31/2016!


Tässä lehdessä: *Kirkkoon liittynyt Jukka-Pekka Palo: Uskonasiat askarruttivat pitkään *Ulla Halttunen: *Sielunhoitajakin tarvitsee tukea *Viisi sinnikäst ennakkoluuloa kirkosta *”Löysin itseni maailmanympärysmatkalla” 24

Osta tästä Sana 29-30/2016!

Osta tästä Sana 29-30/2016!


Tässä lehdessä Anna-Mari Kaskinen kertoo elämänsä vastoinkäymisistä. Kolme miestä kertoo rakastumisen ihanuudesta. Juhlitaan Vivamon 100-vuotista taivalta, ja viedään lukija luostarikierrokselle Meksikoon. Pääkirjoituksessa povataan 30 vuoden kultakautta.

Osta tästä Sana 28/2016!

Osta tästä Sana 28/2016!


Suomen pitkäaikaisin saattohoidon vapaaehtoinen Seppo Laurell on löytänyt myös majakoiden rauhan. Psykoterapeutti Matti Hyrck kulki pitkän tien tuomitsevasta uskosta armoon. Raamattukylän työntekijä Johanna Haavisto ahertaa kesän näytelmissä. Katoliset ja luterilaiset lähentyvät toisiaan. Lari Junkkari neuvoo miten maailmasta tulee vähän parempi.

Osta tästä Sana 27/2016!

Osta tästä Sana 27/2016!


Lintulan luostarin puutarhassa ihminen ja Jumala löytävät toisensa yrttien äärellä. Päämartta Marianne Heikkilä kehottaa osallistumaan yhteiskuntaan. Musiikki on hyvin voimakas hengellinen voima. Jeesuksesta on mainintoja kadonneissa kirjoissa. Herättäjäjuhlien kuoro saa yhden laulajan Norjasta. Tunnettu helluntaiteologi Veli-Matti Kärkkäinen on nyt luterilainen pappi.

Osta tästä Sana 25-26/2016!

Osta tästä Sana 25-26/2016!


Tässä lehdessä: *Laulaja Marko Leinonen: Iso silmä on suojellut minua *Olympiatuomari Risto Lehtinen: Korruptio ja lehmänkaupat harmittavat *Sanan Suvipäivillä Kangasalla *Yrttitutkija opastaa Raamatun yrttitarhaan *Juhannus on ääripäiden juhlaa *Erämaaisät harjoittivat tietoista läsnäoloa

Osta tästä Sana 24/2016!

Osta tästä Sana 24/2016!


Tästä lehdestä huomaat, että hyvä elämä rakentuu muusta kuin rahasta. Sant'Egidion yhteisö Roomassa antaa ihmisarvon kodittomille. Kangasalan erityisdiakoni Sirpa Ahola on huolissaan suomalaisten velkaantumisesta. Kesä kaupungissa on ihan mahdollinen kokemus ja tekemistäkin löytyy. Koomikko Risto Koo Järvisen aplodit loppuvat aina kotiovella. Oopperasolisti Tommi Hakala joutuu etsimään itsestään pahuutta.

Osta tästä Sana 23/2016!

Osta tästä Sana 23/2016!


Tässä lehdessä kirkon tiedotuskeskuksen uusi tiedotuspäällikkö miettii, miten saada hengellinen viesti mediassa läpi. Bloggaava pappi Elina Koivisto rohkaisee naisia avoimuuteen. Kolme lapsiperhettä kertoo säästäväisestä elämäntyylistään. Pohditaan, miten voitaisiin vapautua vihasta, ja kuinka voitaisiin nähdä elämää syvemmin.

Osta tästä Sana 22/2016!

Osta tästä Sana 22/2016!


Tässä Sanassa nautitaan arjen iloista kuten musiikista, luonnosta ja jalkapallosta. Club For Fiven Tuukka Haapaniemi analysoi vakaumuksen merkitystä laulajalle. Puolanjuutalainen keskitysleiriselviytyjä Marian Turski on huolissaan äärioikeiston noususta. Johanniittojen keskiaikainen ritarikunta elää edelleen ja on merkittävä julkisen sektorin tuki Saksassa. Kalastus auttaa silloin kun sielua kiristää.

Osta tästä Sana 21/2016

Osta tästä Sana 21/2016


*Saunassa syntynyt Wille Riekkinen: Saunominen on pyhä hetki *Leena Harkimo: En käsitä kohua Suvivirrestä *Hende Nieminen teki graffitialttaritaulun *Protestantit Venäjällä parjauskampanjan kohteena *Kesän parhaat matkailuvinkit


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä