26.2.2014Teksti Kristiina Miettinen

Brittien raamatuntuntemus pohjamudissa

Raamattu on suurten kertomusten kirja, mutta yleinen tietämys Raamatun sisällöstä on ohentunut niin, että moni ei tunnista edes Raamatun tunnetuimpia kertomuksia ja henkilöitä. Näin ainakin tuoreen brittitutkimuksen mukaan.

k-09-2014-22-Ajassa Brittien raamatuntuntemus
Osa kyselyyn osallistuneista brittivanhemmista luuli Harry Potter -kirjasarjan pohjautuvan uskonnolliseen kertomukseen.

Britannian Raamattuseuran tutkimuksessa kolmasosa kyselyyn vastanneista aikuisista ei osannut yhdistää Aatamia ja Eevaa Raamattuun, saatikka sitten Daavidia ja Goljatia. Joka neljäs heistä luuli Teräsmiestä Raamatun sankariksi. Kolmannes vastaajista kuvitteli Harry Potter -kirjasarjan perustuvan uskonnolliseen kertomukseen.

Heidän lapsillaan ei mennyt kyselyssä paljon paremmin. Kun 10–15-vuotiaita lapsia pyydettiin poimimaan listalta Raamatun henkilöitä, osa heistä kelpuutti raamatullisiksi hahmoiksi niin kuningas Midaksen, Ikareksen kuin Herkuleenkin.

Neljä kymmenestä kyselyyn osallistuneesta lapsesta väitti, ettei ollut kuullutkaan Jeesuksen ristiinnaulitsemisesta. Luomiskertomus tunnettiin vielä heikommin.

Vain pari kuukautta sitten virasto, joka valvoo opetuksen ja koulutuksen laatua Britanniassa, toi julki huolensa uskonnonopetuksen tason laskusta. Yhä useampi oppilas on koulusta lähtiessään heikosti perillä kristinuskon sisällöstä.

Britannian Raamattuseura toivoo, että vanhemmat tutustuttaisivat lapsensa Raamatun kertomuksiin. Jos ei muuten, niin yleissivistyksen vuoksi.


 
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä