10.10.2013Teksti Kaj AaltoKuva Istockphoto

Hei, paavi täällä!

k-41-2013-22-ajassa paavi soittaa.jpg– Hei Anna, paavi Franciscus täällä.

Puhelinsoitto katolisen kirkon päältä on ollut harvinaista herkkua tavalliselle seurakuntalaiselle, mutta ajat ovat muuttuneet. Viime aikoina moni on hämmästynyt puhelua uudelta paavilta, joka monessa asiassa on päättänyt toimia toisin kuin edeltäjänsä.

Puhelinsoitot ovat saaneet julkisuutta ja paavi on saanut seuraajia. Yksi ja toinen on tekeytynyt paaviksi ja soitellut ihmisille omalla asiallaan. Niinpä Vatikaanin tiedottaja Frederico Lombardi on joutunut selittämään, ettei paavi sentään koko aikaa ihmisille soittele.

35-vuotias italialainen Anna Romano tunnisti heti paavin äänen, kun puhelin muutama viikko sitten soi. Anna oli heinäkuussa kirjoittanut epätoivoisen kirjeen paaville ja kertonut, että hänen sulhasensa oli painostanut häntä tekemään abortin. Anna ei suostunut ja katkaisi suhteen. Samalla hänelle paljastui, että sulhasella oli jo vaimo ja lapsia.

Religion News Service kertoo, että nainen oli murehtinut, ettei kukaan tässä tilanteessa halua kastaa hänen lastaan. Siihen paavi oli sanonut, ettei tämän tarvitse olla huolissaan.

– Jos et löydä ketään, tiedät että minä olen aina täällä.

Mutta paavi ei ole soittanut Syyrian presidentille eikä homonuorukaiselle, joka väitti julkisuudessa, että paavi olisi soittanut ja sanonut: – Ei sillä homoseksuaalisuudella ole niin väliä.

Anna Romano sen sijaan on päättänyt antaa pojalleen nimen Franciscus. 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä