20.11.2014Teksti Kaj AaltoKuva STV

Hillsongin jumalanpalvelus nettihitiksi

Hillsong-seurakunnan jumalanpalvelus kohosi Ruotsin television katselluimpien ohjelmien joukkoon netissä. Sunnuntaina 9.11. lähetetyn ohjelman suosio on yllättänyt sekä tv-kanavan tuottajat että seurakunnan edustajat.

k-47-2014-22-Ajassa Hillsong

Maailmanlaajuinen helluntailiikkeeseen kuuluva Hillsong tunnetaan ylistysmusiikistaan. Musiikki hallitsi myös Ruotsin tv:n jumalanpalvelusta, joka muistutti enemmän popkonserttia kuin kirkonmenoja.

Värivalot, savukoneet ja käsiään heiluttavat nuoret sekä rennosti puhuva ja pukeutuva 30+ pastori ovat suurkaupunkikulttuuria, joka ilmeisesti toimii televisiossa. Tarkkoja katsojalukuja ei vielä ole, mutta joka tapauksessa katsojia on ollut paljon enemmän kuin tv-kirkoilla keskimäärin.

Saarna kesti 9 minuuttia. Kolmen vartin jumalanpalveluksessa näytettiin myös pätkä lasten Hillsong Kids -tilaisuudesta, joka pidetään samaan aikaan kuin jumalanpalvelus.

Mikä tv-jumalanpalveluksessa vetosi ihmisiin?

– Ihmiset kertovat saaneensa toivoa, he ovat ymmärtäneet sanoman Jeesuksesta. Se on koskettanut, pastori Andreas Nielsen sanoo Dagen-lehdessä.

Ensimmäistä kertaa valtakunnallisella SVT-kanavalla jumalanpalveluksensa lähettänyt Tukholman Hillsong-seurakunta kokoaa sunnuntaisin tilaisuuksiinsa noin 2000 osanottajaa.

Ruotsin valtakunnallinen tv-kanava STV2 lähettää neljä jumalanpalvelusta Tukholman Hillsong-seurakunnasta. Kolme niistä on myös Ylen Fem-kanavan ohjelmistossa. Fem lähettää Hillsongin kolmannen jumalanpalveluksen sunnuntaina 23.11. klo 11.20.

Jumalanpalvelukset ovat katsottavissa myös Ylen Areenasta sekä osoitteesta Svtplay.se.Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä