3.4.2013Teksti: Sari Varpula

Idolsista kristittyjen kisa USA:ssa?

Angie Miller
Voittaako Angie Miller kisan?

Tämän vuoden American Idolsista näyttää tulleen kristittyjen keskinäinen kilpa. Kymmenen parhaan joukkoon on kiekaissut peräti kahdeksan uskovaksi tunnustautuvaa kandidaattia.

The Charisma News hehkuttaa nuorten uskovaisten vahvaa edustusta ja sitä, kuinka tuomaristo liikuttui ennakkosuosikki Angie Millerin kajauttaessa ilmoille ylistyslaulun.

Osallistujat eivät muutenkaan kainostele tuoda vakaumustaan esille. He perustelevat avoimuuttaan sillä, että uskoa ei saa hävetä.

– Kirkko ei ole ainoa Jumalan ylistämisen ja hänestä kertomisen paikka. Sitä pitäisi tapahtua kaikkialla ja joka päivä, 18-vuotias Miller vakuuttaa.

Nuorten into ei ole vakuuttanut koko amerikkalaista kristikansaa. Teinien osallistumismotiiveja epäillään siinä kuin uskon aitouttakin. Sosiaalisessa mediassa keskustelun kärkiteemaksi vaikuttaa nousseen se, mitä kristityn sopii tehdä ja mikä on oikea tapa kertoa uskostaan.

– Kristittyjä tosiaan! Siellä ne etsivät maailman kunniaa, yksi äyskähtää.

– Missäs ne aikaisempien vuosien uskostaan melua pitäneet osallistujat ovat, toinen ivaa.

Joku sentään on säilyttänyt sekä suosionsa että vakaumuksensa. Viime vuoden kisassa menestynyt Colton Dixon julkaisi tammikuussa hengellisen albumin nimeltä A Messenger.

Jenkki-idolien 12. tuotantokauden voittaja julistetaan toukokuun lopussa Los Angelesin Nokia Theatre -konserttiareenalla. Silloin tiedetään, kantavatko ylistyslaulut kirkkaimpaan kärkeen maallisessa kilpailussa.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä