7.6.2018Sanat Heli KarhumäkiKuva Heli Karhumäki

Iloisen uskon liike 10-vuotias

k-23-2018-7-Ely juttu_2
ELYn yhteistyö seurakunnissa toimii. Evankelinen pastori Ulla Latomäki (vas.) pitämässä yhteisiä vappumyyjäisiä Kansan Raamattuseuran kanssa Lapualla, mukana hommissa Kaija Toija ja Sisko Palmu.

Evankelinen lähetysyhdistys ELY viettää tänä vuonna perustamisensa 10-vuotisjuhlaa ja kymmenensiä Evankelisia kesäpäiviä 8.-10. kesäkuuta Seinäjoella. ELYn juuret ovat evankelisessa herätysliikkeessä, joka puolestaan syntyi erkaantumalla herännäisyydestä eli körttiläisyydestä 1843. Evankelisuus korostaa iloista pelastusvarmuutta Jeesuksen lunastustyön tähden.

Pohjanmaan aluesihteeri Satu Kivisaari, miksi ELY perustettiin?

Taustalla olivat ristiriidat virkakysymyksessä. Osa evankelisista hyväksyi naispappeuden, osa ei. Yritimme pitkään löytää ratkaisua, jolla toimia yhdessä, mutta kiistojen kärjistyttyä meidän naispappeuden kannattajien oli pakko lähteä ja perustaa 2008 oma yhdistys.

Kannattiko?

Kannatti! Meillä on reilut 700 varsinaista jäsentä, muutama työntekijä, paikallisia vastuuryhmiä ja mukana toiminnassa moninkertainen määrä ihmisiä eri puolilla Suomea. Teemme yhteistyötä seurakuntien ja muiden herätysliikkeiden kanssa. Kesäjuhlilla on käynyt reilu tuhat henkeä.

Miten ELY toimii?

Pidämme perinteisiä lauluseuroja, raamattuluentosarjaa ”Minä uskon?”, kirkkopyhiä, retkiä, isovanhempien ja lasten Aarrearkku-leirejä sekä lähetystilaisuuksia. Hiljaisen viikon tienoilla pidämme Laula kanssamme -tilaisuuksia yhteistyössä seurakuntien ja koulujen kanssa. Laulamme tilaisuuksissa perinteistä Siionin kannel -laulukokoelmaa, mutta tilanteen mukaan myös Virsikirjaa tai Viisikielistä.

Mitä näkyy ELYn tulevaisuudessa?

Ehkä aloitamme ulkomailla tapahtuvan lähetystyön ja haemme kirkon virallisen lähetysjärjestön asemaa.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä