10.3.2016Teksti Freija ÖzcanKuva Pekka Kaskinen

Jeesuksen matkaan

Koskettavaa draamaa on luvassa Vivamon Raamattukylässä hiljaisella viikolla. Niittyjen maisemissa pääsee kokemaan pääsiäiskertomuksen omin silmin ja ihan fyysisesti mukana vaeltaen.

k-10-2016-22-Ajassa pääsiäsivaellus

– Opetuslapset etenevät rinnat rottingilla kansan juhliessa kuninkaansa saapumista Jerusalemiin. Hetkeä myöhemmin kaikki juoksevat pakoon ja piiloutuvat kuka minnekin, Raamattukylän toiminnanohjaaja Matias Nyman kuvailee näytelmää.

Juudas kavaltaa mestarinsa, Pietari kieltää tuntevansa koko miestä. Jeesus vangitaan ja tuomitaan kuolemaan. Johannes taluttaa Marian poikansa teloituspuun juurelle Golgatalla. Jeesus kuolee sillä paikalla. Kuolemaan ei kuitenkaan jäädä, vaan sitä seuraa ylösnousemuksen ilo ja Jeesuksen antama lähetyskäsky.

– Tästä lähetyskäskyn antamisesta uskomme esi-isille on kulunut jo lähes 2000 vuotta, mutta tehtävä on edelleen muuttumaton. Ylös nousseesta Jumalan Pojasta viedään viestiä nyt meidän sukupolvemme aikana, Matias Nyman hehkuttaa.

Näytelmä toteutetaan vapaaehtoisvoimin ja sitä esitetään viisi näytöstä.  

Puolitoistatuntinen esitys sopii niin aikuisille kuin lapsillekin. Mukana on myös aito aasi. Lisätietoa löytyy osoitteesta vivamonraamattukyla.fi.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä