24.8.2017

Jenni Haukio Suomalaiseen messuun

Tasavallan presidentin puoliso rouva Jenni Haukio pitää puheen Suomalaisessa messussa 26.8. Senaatintorilla. Torilla esitettävä messu on virolaisen kapellimestarin Lehari Kaustelin kiitos Suomelle. Messun on säveltänyt Lasse Heikkilä.

k-34-2017-30-Ajassa Jenni Haukio ja suomalainen messu

Messussa on mukana pyrotekniikkaa ja Tuomiokirkon kellot on viritetty oikeille sävellajeille. Kelloja soitetaan manuaalisesti joissakin kappaleissa. Messun kuluessa suuri Suomen lippu nostetaan Tuomiokirkon pääoven kohdalle.

Suurkuorossa esiintyy eri-ikäisiä laulajia sadasta kuorosta sekä 100-henkinen orkesteri ja 100 käsikelloa. Laulajia ja muusikoita tulee mukaan myös Virosta ja Ruotsista.

Suurkuoron ja -orkesterin lisäksi mukana ovat tanssiryhmä Valkia sekä solistit Ida Elina, Jippu, Viktor Klimenko ja Mika Karola. Loppusanat lausuu emerituspiispa Eero Huovinen.

Teoksessa käydään läpi Suomen itsenäisyyden ajan vaiheita. Musiikissa kaikuvat suomalaisen kansanmusiikin eri tyylilajit. Lisäksi katsojat viedään multimediaesityksen kautta keskelle suomalaista luontoa ja vuodenaikoja.

Tapahtuman pääjärjestäjä on Radio Dei, joka juhlii esityksellä radiokanavan 20-vuotista taivalta. Mukana yhteistyössä ovat mm. Crescendo Finland/KRS, Suomen Raamattuopisto, AlfaTV, Suomen Ilotulitus Oy ja Helsingin kaupunki.

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä