18.9.2014Teksti Freija ÖzcanKuva Doane Gregory / Warner Bros.

Jos vielä jään…

k-38-2014-30-Ajassa Jos vielä jään
Mian maailma särkyy auto-onnettomuuteen.

Jäädäkö vai lähteä? Miksi jäädä, kun on menettänyt aivan liikaa? Miksi lähteä, kun elämää on vielä kokematta. R.J. Cutlerin ohjaamassa elokuvassa Jos vielä jään 17-vuotias Mia (Chloë Grace Moretz) joutuu valinnan eteen. Erikoisen tilanteesta tekee se, että Mia on jäänyt häilymään elämän ja kuoleman väliin.

Selloa intohimoisesti soittava Mia on aina tuntenut olevansa vähän outo perheessään, jossa isä on entinen rockmuusikko ja äiti bändäri ja pikkuvelikin samaan suuntaan kallellaan. Yhtäkkiä Mian elämään tupsahtaa Adam, tunnettu rokkaripoika, joka hurmaantuu selloa soittavasta tytöstä. Nuori rakkaus on huumaavaa, mutta edessä vaikeita valintoja: tähdätäkö korkealle ja hyvään kouluun vaikka se vie eroon rakkaimmasta?

Jos vielä jään perustuu Gayle Formanin menestysromaaniin.

– Luin sen yhdeltä istumalta, ja se pani minut palasiksi. Keskeinen lähtökohta – me olemme keitä me rakastamme – oli niin ajatuksia herättävä, niin koskettava, että minun oli tulkittava kirjan sivuihin syntynyt syvä yhteydentunteeni elokuvaksi, Cutler kertoo.

Auto-onnettomuus katkaisee perheen yhteisen elämän, ja sairaalan käytäville vaeltamaan jäävä Mia joutuu käymään läpi elämäänsä ja miettimään, mikä siinä on niin arvokasta, että sitä kannattaisi jatkaa. Jokaisen valinnan myötä jostain luopuu ja jotain saa. Viime kädessä onni on rakkaista ihmisistä kiinni.

Hieman vetelästi etenevä elokuva paranee loppua kohti. Rakkaitaan menettäneen katsojan on syytä ottaa nenäliinoja mukaan.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä