19.10.2017Teksti: Freija ÖzcanKuva: Freija Özcan

Journalistien oma kirkko

Aivan Lontoon ytimessä on pieni kirkko, joka toivottaa tervetulleeksi kaikki maailman journalistit. St Bride´s Church tunnetaan Lontoossa median omana kirkkona. Se on hyvin luonnollista, sillä se sijaitsee Fleet Streetin varrella. Fleet Street on katu, jolle aikojen kuluessa on kertynyt painojen ja lehdistön rakennuksia. Lehdistöön joskus viitataankin pelkästään kadun nimellä.

k-42-2017-30-Ajassa journalistikirkko 1

St Bride’sin tunnistaa sen kellotornista, jonka muoto on saanut vaikutteita hääkakusta. Ulkoa kovin karun kirkon sisältä löytyy kaunis ja valoisa kirkkosali, jonka alttaripäädyn maalaukset näyttävät astuvan ulos seinästä.

Pääalttarin sivulta journalistien oma alttari. Seinässä alttarin vieressä lukee: ”Tällä alttarilla me rukoilemme joka päivä kaikkien niiden puolesta, jotka uhmaavat vaaroja, vainoja ja kuolemaa kertoakseen kuohuvalle maailmalle totuuden sanoin ja kuvin.” Alttarille on asetettu kuvia marttyyrina kuolleista tai vangituista toimittajista ja valokuvaajista. Heidän puolestaan voi sytyttää kynttilän.

Kirkkoon astuva vieras toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi ja hän tunteekin pian olevansa kuin kotonaan. Saattaapa messun jälkeen kirkkokahveilla saada käteensä lasillisen viiniäkin.

Freija Özcan

 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä