5.7.2018Sanat Anu HeikkinenKuva Sirpa Päivinen

Katupapin työnä on välittää rakkautta

k-27-2018-07-Katupapit Heikki Arikka (c) Sirpa Päivinen

”Tule meille isä Camilloksi tai Geraldine Grangeriksi!” Näin Malmin seurakunta houkutteli uusia työntekijöitä keväällä. Kirkkoherra Heikki Arikka, millaiseen työhön papit on nyt palkattu?

Kyseessä on kaksivuotinen projekti, jossa pappien tehtävänä on kohdata kirkon ulkopuolella niitä ihmisiä, jotka eivät osallistu seurakunnan toimintaan. Päivi Pulakka, Anni Paukkala-Toivonen, Niina Pihlajamaa ja Timo Laaninen aloittavat työn syyskuun alussa. Lisäksi on palkattu hautausmaapappi sielunhoidolliseen työhön Malmin hautausmaalle.

 

Miten syntyi idea hieman erilaisesta papin työstä?

Ajatus lähti hautumaan, kun kuljin vuosi sitten Jakomäessä viikon verran papin paita päällä. Juttelin ihmisten kanssa ulkona ja istuin puistojen olutringeissä kyselemässä kuulumisia. Monet alueen asukkaat kokevat olevansa yhteiskunnallisesti muita huonompaa porukkaa. He olivat otettuja siitä, että pappi oli kiinnostunut heidän elämästään. Tajusin, että täällähän kirkon pitäisi olla.

 

Mitä työ käytännössä sisältää?

Papit liikkuvat ulkona ja ihmisten ilmoilla. Seurakunnan alueet ovat hyvin erilaisia, joten työtä tehdään kaduilla, juna-asemilla, ostoskeskuksissa, puistoissa ja yliopistolla. Olen huomannut, että papin paidassa on helppo mennä juttelemaan ihmisille, ja hekin lähestyvät aktiivisesti pappeja.

 

Malmin seurakuntaan kuuluu noin 54 000 jäsentä, ja kaikkiaan alueella asuu 100 000 ihmistä. Mitä haluatte läsnäolollanne välittää heille?

Haluamme pitää tarjolla rakkauden, välittämisen ja vierellä kulkemisen viestiä ja tuoda evankeliumin mahdollisimman lähellä ihmisten arkea. Alueellamme asuu paljon yksin eläviä ja yksinäisiä ihmisiä. Haluamme kuulla ja tehdä näkyviksi niitä, joiden ohi ja yli kävellään. Toivon ja rukoilen, että sillä on vaikutusta heidän elämäänsä.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä