23.3.2017Teksti Kaj Aalto

Katusoittaja nousee lavalle Oulussa

k-12-2017-22-Ajassa DougDoug Seegers nousi kadulta ja on kiertueella.

 

Kantrilaulaja Doug Seegersin tuhkimotarina on poikkeuksellinen. Kodittomana alkoholistina Nashvillen kaduilla kitaraansa rämpyttävä katusoittaja tuli uskoon ja raitistui. Häntä tuki ”Nashvillen Äiti Teresa” Stacy Downey, jonka soppajonosta elämänsä raunioilta nouseva laulaja sai ruokaa.

Sitten kaupunkiin tuli musiikkiohjelmaa tekevä ruotsalainen televisioryhmä, joka kuuli miehen laulavan omalla juurevalla tyylillään. Doug Seegersin äänessä soi hänen sydämensä ääni, eletty elämä kaikkine rosoineen.

Hänet kutsuttiin edesmenneen kantrilegenda Johnny Cashin studioon äänittämään kappaleensa ”Going down to the river” yhdessä ammattimuusikoiden kanssa. Kun Seegersin tarina ja hänen tekemänsä kappale esitettiin Ruotsin televisiossa, laulusta tuli jättimenestys. Oli vuosi 2014. Sen jälkeen mies on tehnyt useita kiertueita Ruotsissa ja Yhdysvalloissa valloittaen kuulijansa maanläheisellä kantrimusiikillaan. Neljä levyäkin hän on ehtinyt tehdä, uutta elämänmakuista laulumateriaalia pulppuaa koko ajan.

Maaliskuun alussa 2017 hän suuntasi jälleen uskollisen kuulijakuntansa iloksi Ruotsiin. Nyt vuorossa ovat pohjoisen paikkakunnat kuten Arjeplog, Kiiruna, Pajala… Sitten hän suuntaa Ouluun 28.3. Sieltä matka jatkuu Kristiinankaupunkiin, Paraisille ja Ahvenanmaalle.

Entinen katusoittaja Doug Seegers on täyttänyt 64 vuotta ja elää uutta elämää. Hän muistaa julkisuudessakin nöyrästi kiittää Jumalaansa, joka auttoi hänet kuiville.
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä