17.11.2016Teksti Janne Villa

Linkolan unelma-Inferno

k-46-2016-30-Ajassa Inferno
Professori Robert Langdon (Tom Hanks) säntäilee jälleen huikeissa kulttuurikohteissa, tällä erää Firenzessä, Venetsiassa ja Istanbulissa.

Antikristillisyydessään tympeästä Da Vinci -koodista tuttu symbolitutkija Robert Langdon (Tom Hanks) jatkaa seikkailujaan Ron Howardin sujuvasti ohjaamassa jännityselokuvassa Inferno (helvetti).

Hullu miljardööri (Ben Foster) haluaa pelastaa maailman tuhoamalla puolet ihmiskunnasta, joka tuhoaa luontoa. Hän uhkaa päästää ruttoviruksen valloilleen. Langdon ryhtyy selvittämään, onko virus löydettävissä Danten Jumalaisen näytelmän tarjoamien vinkkien perusteella.

Elokuvan lähtökohta on aidosti pelottava. Fanaattisimpien luonnonsuojelijoiden mielestä suuri osa ihmiskunnasta tulisi tuhota. Suomessakin kokoontui 1980- ja 90-lukujen taitteessa porukka, jonka innoittajana oli kalastaja-kirjailija Pentti Linkola. Joukko suunnitteli ihan vakavissaan tappajaviruksen virittämistä.

Linkola rukoili, ettei hänestä tulisi koskaan suvaitsevaista ihmisoikeuksien kannattajaa, joka lakkaa tuomitsemasta vääriä ja vahingollisia ihmisiä.

”Mitä tehdään, kun sadan matkustajan laiva on äkillisesti uponnut ja vain yksi kymmenen hengen pelastusvene on saatu vesille? Kun pelastusvene on täynnä, yrittävät ne, jotka vihaavat elämää, kiskoa siihen lisää haaksirikkoutuneita ja upottaa kaikki. Ne, jotka rakastavat ja kunnioittava elämää, lyövät laivakirveellä partaisiin takertuneet liiat kädet poikki.”

Linkola unelmoi, että huipputaitava terroristiryhmä voisi miljardeja ihmisiä uhraamalla pelastaa ehkä miljoonan. Onneksemme miehen tuolloin vihaama kristillinen ja humanistinen ihmisoikeus-eetos ovat vielä voittaneet fasistisen ääriajattelun.
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä