14.12.2017Teksti: Anu Heikkinen

Magdalan Maria valkokankaalla

k-50-2017-23- Ajassa Mary-MagdaleneLukuisat Jeesus-elokuvat ovat tarjonneet oman versionsa evankeliumien kertomuksista. Nyt katse käännetään reippaasti eri suuntaan, kun tapahtumia tarkastellaan naisnäkökulmasta. Garth Davisin ohjaama Mary Magdalene tuo valkokankaalle yhden Raamatun kiehtovimmista naishahmoista, Magdalan Marian. Elokuva saa ensi-iltansa maaliskuussa Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

Magdalan Mariaa esittää Carol-elokuvasta (2015) parhaasta naispääosasta Cannesissa palkittu Rooney Mara, joka muistetaan myös Davisin elokuvasta Lion (2016). Jeesuksen roolissa nähdään Joaquin Phoenix.

Elokuva piirtää nuoren naisen matkaa pienestä Magdalan kalastajakylästä radikaalilla tavalla erilaisen saarnamiehen, Jeesus Nasaretilaisen seuraajaksi. Mariaa vetää puoleensa Jeesuksen viesti muutoksesta, ja hän päätyy lopulta Jerusalemiin keskelle pitkänperjantain ja pääsiäisen tapahtumia.

Elokuvan äskettäin julkistetussa trailerissa Maria kuvataan naisena, joka ei suostu jäämään hiljaa syrjään, kun miehet niin käskevät. Hän pysyy uskollisesti Jeesuksen rinnalla loppuun saakka.

Magdalan Marian ja Jeesuksen suhteen luonteesta on esitetty runsain mitoin arvailuja. Tässä elokuvassa heidän välilleen ei ainakaan trailerin perusteella kyhätä romanttisia viritelmiä. Sen sijaan tosielämässä Mara ja Phoenix rakastuivat elokuvan kuvauksissa.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä