25.9.2014Teksti Hellevi PoutaKuva Ari Mennanderin Twitter-tililtä

Mitalin toinen puoli

K-39-2014-22-Ajassa Mennander ja Teemu

Teemu tekee, mitä hän haluaa, ja muut tekevät, mitä Teemu haluaa. Hän on piinkova diktaattori, jonka pillin mukaan muiden on tanssittava. Kaikki hänen ympärillään on pyhää riittiä, jossa pyritään miellyttämään herraa ja hidalgoa.

Hän on itsekäs despootti, joka rakastaa huomion keskipisteenä olemista ja osaa käyttää suosiotaan hyväkseen. Hän on sovinisti, jolle perhe on itsestäänselvyys. Hän ei viihdy yksin. Koko ajan pitää olla kivaa seuraa ja mieluisaa tekemistä. Hän rakastaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Hän ei koskaan puhu henkeviä. Ja niin edelleen.

Kyllä, tässä kerrotaan Teemu Selänteestä, aurinkoisesta supertähdestä, joka on ollut esimerkillinen idoli ja jota ovat ihailleet sellaisetkin, joita jääkiekko ei kiinnosta.

Ari Mennander on kirjoittanut kirjan Teemu. Se on mahtava tietopaketti Teemu Selänteen jääkiekkourasta lapsuuden pihaleikeistä NHL-uran päättymiseen. Kirjan kuvituskin on runsas ja mielenkiintoinen.

Kun ura on käsitelty, 320-sivuisen kirjan sivulla 285 alkaa tykitys siitä, millainen ihminen Teemu on. Läheisten mielipiteet tyrmistyttävät aluksi, koska ne tulevat niin yllättäen ja irrallisina. Hetken päästä kuitenkin muistan, ettei kukaan pysty urheilijana poikkeuksellisen menestykseen, ellei hän ole myös ihmisenä hieman poikkeuksellinen.  Jos Teemulla olisi ollut vain se kiltti puolensa, hänestä ei olisi koskaan tullut ainutlaatuista jääkiekkosankaria.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä