20.10.2016Teksi Arja-Leena PaavolaKaarlo Kallialan facebook-sivut

Muistetaan Aleppoa

ajassa_aleppo

Järkyttyneinä ja voimattomina muu maailma on joutunut seuraamaan medioista siviilien kärsimyksiä yhä uusien pommitusten tuhotessa Aleppoa. Piispa Kaarlo Kalliala tapasi lokakuun alussa Assisissa Sant’ Egidion rauhankokouksen yhteydessä Aleppon arkkipiispa Shahan Sarkassianin ja toi hänen kauttaan terveiset Suomeen.

– Tervehdin arkkipiispaa rauhankokouksen avajaisissa istuessamme samalla rivillä. Kun kuulin, mistä hän oli tulossa, totesin hiukan häkeltyneenä, että hän tuleekin keskeltä kärsimystä. Tähän arkkipiispa vastasi, että ”te otatte osaa meidän kärsimyksiimme rukouksillanne”, Kalliala kertoo.

Tapaamisen jälkeen Kalliala on yllyttänyt ihmisiä rukoilemaan Aleppon puolesta muun muassa sosiaalisissa medioissa. Moni onkin ottanut pyynnön sydämeensä ja laittanut viestin myös eteenpäin.

– Maailman kai vakaimmasta maasta tulleena tunsin itseni etuoikeutetuksi ja jotenkin kovin pieneksi. Arkkipiispa Sarkassian kuitenkin tunnisti olennaisen yhteenkuuluvuuden. Meidän täytyy pitää huolen siitä, ettei hän vain luule meidän ottavan sillä tavoin osaa, vaan että niin todella tapahtuu: että rukoilemme kaikkien aleppolaisten puolesta.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä