7.9.2017Teksti Kaj Aalto

Muumipiispa onnittelee Suomea

Ruotsin kirkon piispa Mikael Mogren on vannoutunut Suomen ystävä. Hänen vaakunaansa koristavat sinivalkoiset värit. Äskettäin piispa hauskuutti Facebook-seurakuntaansa julkaisemalla itsestään kuvan muumina.

k-36-2017-22-AJassa muumipiispa

– Suomen itsenäisyys täyttää sata vuotta ja tartun kaikkiin mahdollisuuksiin juhlia sitä, Mogren kirjoitti kuvan saatteeksi.

Facebook-sivullaan ”muumipiispa” kiittää Västeråsin hiippakunnan tiedottaja Åke Paulssonia kuvankäsittelystä.

Kuva on herättänyt laajasti hilpeyttä ja sitä on peukuttanut yli 1000 Facebookin käyttäjää.

Hiippakunnan tiedotuksesta kerrotaan, ettei suomalaisuuteen viittaava muumikuva ole sattuma, vaan piispan kiinnostus Suomea kohtaan on aitoa. Sen ovat kokeneet myös hiippakunnan alueella asuvat yli 40 000 ruotsinsuomalaista. Maantieteellisesti hiippakunta ulottuu Västeråsista Taalainmaalle asti ja käsittää suomalaisten kansoittamat paikkakunnat kuten Borlänge, Köping ja Falun.

Piispa Mogren on kirjoittanut artikkeleita Ruotsin ja Suomen yhteisestä historiasta ja pitää tärkeänä, että hänen hiippakunnassaan puhutaan myös suomea.

Västeråsin hiippakunnalla on ollut yhteyksiä Suomeen jo 1300-luvulla, jolloin alueella oli ensimmäinen suomenkielinen pappi. Västeråsin tuomiokirkossa on luvassa näyttävät juhlat Suomen itsenäisyyspäivänä joulukuussa.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä