1.12.2016Teksti Kristiina Miettinen

Mykistävän upea piparikirkko

piparkakkukirkko

Kajaanilainen Sari Juntunen loihti piparkakkutaikinasta taidokkaan pienoismallin Kajaanin uusgoottilaisesta pääkirkosta. Hän käytti urakkaan lähes kahden viikon illat töitten jälkeen, mutta tulos taidokkaasti pursotettuine yksityiskohtineen ja led-valaistuksineen palkitsi vaivan.

”Viime yönä klo 01 liimasin viimeisen osan paikoilleen ja kirkko oli valmis. Ihan mahtava tunne! Ihan jouluyöltä tuntui, kun muiden nukkuessa yksin viimeistelin tätä”, Juntunen riemuitsi leiponista koskevassa blogissaan 18.11.

Piparileivonnan SN-kisat vuonna 2014 voittanut konkari otti ensin yhteyttä seurakuntaan ja sai sieltä kirkon pohjakuvan ja pari sivupiirrosta.

Uunin pelti määritti kirkon mitat, sillä suurimman seinän oli mahduttava pellille. Kaupan pakastetaikinasta paistetun pienoismallin kooksi tuli 35 x 55 cm. Korkeutta tornin ristiin mitattuna on 65 cm.

Pursotukset Juntunen teki seinä kerrallaan ennen pystytystä, ja valot piti asentaa pystytyksen aikana.

”Melkoista touhua tämä rakentaminen kyllä oli. Jatkuvasti uuni päällä ja sokeria paistinpannulla. Välillä etenin pala kerrallaan. Taikina pakastimesta mikroon, kaulinta, leikkaus, paisto, koristelu, liimaus ja seuraavan osan kimppuun”, hän kuvailee blogissaan.

Viimeiseksi Juntunern asetteli paikoilleen ovet, ristit, pikkukoristeet ja seinien vieressä olevat tukipilarit.

”Joulu saa nyt tulla!”


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä