13.7.2017Teksti Anu Heikkinen

Pastori liskokävelyllä

ajassa_liikuvapastori

Tiesitkö, miten tehdään pistoolikyykky tai laskeudutaan portaita kuin lisko? Pastori Lauri Holma näyttää esimerkkiä Instagram-videoillaan, jotka löytyvät käyttäjänimen @liikkuvapastori alta. Holma haluaa videoiden avulla seurata omaa harjoitteluaan ja innostaa muitakin liikkumaan.

– Puhun mieluummin liikkeestä ja liikkumisesta kuin liikunnasta, josta monille tulevat mieleen koululiikunta, lajit ja pärjääminen. Kuka tahansa voi kuitenkin liikkua, hän sanoo.

Liikkuminen on aina ollut pastorille tärkeä harrastus ja intohimo. Nuorempana Holma harrasti triathlonia. Muutama vuosi sitten hän tutustui movement-kulttuuriin ja kehonpainoharjoitteluun. Sitä kautta hänelle avautui laajempi näkökulma liikkumiseen ja siihen, kuinka monipuolinen liikkuja ihminen on. Videoita hän on julkaissut keväästä lähtien, ja lisää on tulossa.

– Elämme nykypäivänä liikeköyhää elämää. Treenaan useita kertoja viikossa ja yritän lisätä liikettä arkielämään, etten istuisi koko päivää.

Helsinkiläisen Vuosaaren seurakunnan kasvatustyön pastorina Holma on käyttänyt lasten ja nuorten parissa Liikkuva seurakunta -toimintamallin hartauksia ja rukouksia, joissa sanoihin liittyy liikettä. Leireillä liike on näkyvästi läsnä.

– Lasten luonteva tapa liikkua on minulle inspiraation lähde. Liike on meissä kaikissa, mutta koulun penkillä ja työelämässä se katoaa.

Liikkuva pastori pitää erityisesti Paavalin sanoista Apostolien teoissa: ”Hänessä me elämme, liikumme ja olemme.”

– Liikkeessä pysyminen merkitsee minulle elämää.Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä