4.8.2016Teksti Arja-Leena PaavolaKuva Markus Kartano

Pokémonit tulivat seurakuntaan

ajassa_pokemongo

Eri puolilla maailmaa suureen suosioon noussut Pokémon Go -peli on saanut myös suomalaiset innostumaan. Pelissä liikutaan todellisessa ympäristössä, jossa etsitään kännykän näytöllä näkyviä Pokémon-hahmoja ja niihin liittyviä virtuaalisia esineitä. Pokémonit lymyilevät monien maamerkkien ja nähtävyyksien, kuten kirkkojen luona. Pelin myötä kirkot ovat saaneet uudenlaisen virtuaalisen ulottuvuuden ja kenties myös uusia kävijöitä.

Esimerkiksi Helsingin Vanhan kirkon puistossa on usein muutenkin ihmisiä viettämässä aikaa, mutta pelin julkaisun jälkeen kirkon tienoolle on ilmaantunut moninkertainen määrä väkeä kännyköidensä kanssa. Seurakunnat ovat nähneet tässä hyvän tilaisuuden lähestyä ihmisiä, ja niiden tiloissa sekä kirkoissa voi käydä etsimässä Pokémoneja.

Muun muassa Jyväskylässä seurakunnat ovat lisäksi perustaneet niin sanottuja Pokémon Gymejä, jonne pelaajat voivat tulla ottelemaan toisten kanssa. Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan sivuilla annetaan ihan aiheellinen varoitus Pokémonien perässä pyhättöön astuville pelaajille: kirkkoon tulevat saattavat myös löytää Jeesuksen.

Pelaajilta toivotaan toki sitä, että muut ihmiset ja tilojen sakraali luonne otetaan huomioon. Esimerkiksi Hietaniemen hautausmaalla on havaittu, että Pokémoneja etsivät saattavat aiheuttaa häiriötä. Ihmisten surua täytyy kunnioittaa ja muistaa, että kyseessä on ensisijaisesti paikka, jonne omaiset tulevat muistelemaan läheisiään.Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä