30.11.2017Teksti Erja Taura-Jokinen

Puhelin pirahtaa kutsun rukoukseen

ajassakuva

Voi ei! Unohdin tänään rukoilla ystävän puolesta, vaikka niin vilpittömin sydämin lupasin. Listalla odottaa muitakin tärkeitä ihmisiä, mutta heidänkin muistamisensa tuppaa kiireessä jäämään.

Tällainen ruuhkavuosien krooninen unohtelija on ollut mielessä kristittyjen joukolla, joka julkaisee 2.12. Kristus-päivässä maksuttoman Domini Life -mobiilisovelluksen.

Lempeällä huumorilla höystetyn sovelluksen päätavoite on innostaa rukoilemaan. Älypuhelimen voi ajastaa muistuttamaan tarkkana kellonlyömänä tietyistä rukousaiheista. Sovelluksessa on myös rukousseinä, johon liitetään rukouspyyntöjä. Kun niistä nappaa jonkun omakseen, jää siitä jälki pyynnön jättäneelle – lämmin läikähdys siitä, ettei ole asiansa kanssa yksin.

Idea kristillistä elämäntapaa tukevasta mobiilisovelluksesta syntyi Medialähetys Sanansaattajien (Sansan) verkostotoiminnan johtajalla Mervi Viuhkolla parisen vuotta sitten. Hän sai muitakin innostumaan, ja hanke sai Kirkon Mediasäätiöltä 10 000 euron apurahan.

– Sovellukseen on tulossa useampia erilaisia toimintoja. Siellä voi lukea kristillistä uutisvirtaa ja tutustua lähetystyön kohteisiin eri puolilla maailmaa. Sovellus myös palkitsee käyttäjäänsä hengellisestä aktiivisuudesta näyttämällä saavutuksiin nähden sopivan Raamatun hahmon, kertoo kouluttaja Matti Mäkinen Kansan Raamattuseurasta.

Sapiskaa ei ole luvassa kenellekään, pikemminkin armollisia Raamatun sanoja. Niitä on aina tarjolla myös päivän avaukseksi.

Sovelluksen nimeen on kätketty uskontunnustus: latinankielinen Domini tarkoittaa Herran ja englanninkielinen life elämää.

Tieto pian julkaistavasta sovelluksesta on jo kiirinyt kotimaan rajojen ulkopuolelle ja herättänyt siellä kiinnostusta.

Domini Life -mobiilisovellus on ladattavissa Android- ja iOS-laitteille nettisivulta www.domini.life tai sovelluskaupasta.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä