15.2.2018Teksti: Kristiina Miettinen

Super Bowlin sankari tähtää papiksi

k-07-2018-Ajassa Nick Foles Super BowlViime viikolla Minneapolisissa pelattu Super Bowl, amerikkalaisen jalkapallon loppuottelu, oli jännitysnäytelmä, jossa altavastaajana otteluun lähtenyt Philadelphia Eagles kukisti ylivoimaisen ennakkosuosikin New England Patriotsin numeroin 41–33 ja voitti Super Bowlin ensimmäistä kertaa.

Suuren osan urastaan varamiehenä istunut Philadelphian Nick Foles, 29, sai pelata elämänsä ottelun, kun joukkueen ykköspelinrakentaja ja tähti Carson Wentz joutui joulukuussa tapahtuneen loukkaantumisen vuoksi jättämään pelin välin.

Foles on jo pitkään harkinnut uransa lopettamista.

– Sydämessäni olen aina tiennyt haluavani papiksi. En voi pelata jalkapalloa loppuelämääni, Foles sanoi vain muutama päivä ennen Super Bowlia. (Iltalehti 4.2.)

Hän kertoi, miten vuosi sitten lähti lankomiehensä kanssa telttailemaan ja kalastamaan ja reissun aikana punnitsi tulevaisuutta. Hän keskusteli vaimonsa kanssa ja rukoili. Ja koki saaneensa Jumalalta vastauksen: ”Vaikka lopettaisit pelaamisen ja keskittyisit muihin elämänalueisiin, tulen olemaan vierelläsi. Jos palaat futikseen, olen rinnallasi koko matkan ja tulet pelaamaan kunniakseni.”

Loppuottelussa Foles onnistui 43:stä heitosta 28:ssa, syötti yhteensä 373 jaardia ja heitti kolme maalisyöttöä ja hänet valittiin ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi.

– Tunsin itseni rauhalliseksi koko illan. Olemme niin hieno joukko kavereita täynnä itsevarmuutta. Menimme kentälle ja pelasimme, tämä on sitä, mistä olemme haaveilleet lapsina, hän sanoi. (Helsingin Sanomat 5.2.)


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä