8.5.2014Teksti Janne VillaKuva Ville Juurikkala

Taatto Taivahinen Jonnalle

K-19-2014-22-Ajassa Jonna@Ville Juurikkala
”Tahdon olla hyvis, vaan joskus se on hirvittävän vaikeaa. Kannatan kaikkia hyviksiä ja tunnen surua kaikkien pahisten puolesta. Pahisten seurassa voin pahoin.” – Jonna Tervomaa

Kuuden vuoden levytyssapatin Eläköön-albumillaan lopettanut Jonna Tervomaa sai Soundi-palkinnon 2014. Ansioituneille musiikkialan vaikuttajille jaettavaan palkintoon sisältyy Taatto Taivahinen -pysti (Soundi 4/2014).

Taatto on pokaalissa pilven reunalla istuva parrakas Jumala-hahmo, joka tervehtii ystävällismielisesti. Pilven alta iskee toisaalta salama.

– Kyllähän mä ymmärrän myös Taattoa, ainakin omalla tavallani. Hänessä yhdistyy kaikki, mitä tarvitaan: selkeästi asennetta ja huumoria. Hän on jotenkin myös aika päättäväisen oloinen ja lempeä, mutta varmaan tarvittaessa myös aika häijy. Mä pidän hänestä, Jonna Tervomaa kommentoi naurahtaen.

Artisti oli pitkällä levytys- ja keikkatauollaan kanveesissa taiteilijana. Aamulehdessä (15.1.) hän kertoi, että itku, raivo ja pelko tuli läpikäytyä ennen kuin pakottava tarve palata takaisin voitti.

– Musiikkibisneksessä lymyilevät pirut ja perkeleet piti saada pois silmistä ja mielestä. Piti tavallaan suorittaa kaikkinainen puhdistus.

Tekemisen ilo piti löytää uudestaan. Ja löytyi.

”Kuka riemun löytää, sen pitäköön, lipun salkoon nyt heti vetäköön”, julistaa kypsän Eläköön-levyn ehkä uljain veto Minä toivon. Gospeltunnelmissa käynnistyvän laulun työnimi olikin Gospel. Se on oodi elämälle ja ilolle.

Uudessa ja uljaassa aamussa astellaan ”uudestisyntyneeseen” maisemaan. ”Minä toivon huomisen tulevan, toivon soihtujen korkeina palavan, toivon taivaan täydeltä satavan kokopitkää sinfoniaa.”

Laulaja-lauluntekijä kiteyttää, että tarkoitus on ”tehdä jotain hyvää kun voi, oi, sehän menee kiertoon”.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä