3.10.2013Teksti Kaj AaltoKuva Tv4 Play

Visaista raamattutietoa

k-40-2013-22-AJassa visaTelevision tietovisat koettelevat kilpailijoiden älynystyröitä ja viihdyttävät yleisöä kysymällä kaikkea mahdollista taivaan ja maan väliltä. Raamattutietoakin kysytään silloin tällöin. Reilun pelin lähtökohtana on tietysti, että kysymysten tekijätkin osaavat Raamattunsa.

Eipä osattu Ruotsin TV4:n rahakkaassa ohjelmassa Postkodsmiljönären. Berit Krantz joutui vastaamaan väärin, vaikka hän periaatteessa tiesi oikean vastauksen. Hän sai vain neljä vaihtoehtoa, joista piti valita.

Kysymys kuului: ”Kenellä seuraavista ei ole omaa kirjaa Raamatussa: a) Joona, b) Job, c) Jesaja d) Jaakob?” Ohjelmatekijöiden mukaan oikea vastaus oli Jaakob, jonka nimellä toki löytyy kirja Uudesta testamentista. Berit Krantzilla oli mahdollisuus voittaa 75 000 kruunua, mutta hän joutui väärän vastauksen takia jättämään kisan ja tyytymään 10 000 kruunuun.

Katsojat olivat kuitenkin hereillä ja protestoivat. Niinpä Berit sai uuden mahdollisuuden seuraavassa ohjelmassa. Hän vastasi uusiin kysymyksiin oikein ja voitti 100 000 kruunua eli noin 11 700 euroa.

– Oikein pitää olla oikein, on ilo saada pitää sinut tällä, juontaja Rickard Sjöberg totesi lähetyksessä.

– Virheitä sattuu kaikille, iloinen voittaja kuittasi.Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä