25.1.2017Teksti Thorleif JohanssonKuva Antti Tuomikoski

Vuoden kristillinen mediateko on peli

k-05-2017-22-Ajassa Fisucraft
Verkkopastori Markus Kartano esitteli Fisucraftia palkinnonjakotilaisuudessa.


Kristillinen Medialiitto on myöntänyt Vuoden 2016 kristillinen mediateko -tunnustuksen ensimmäistä kertaa pelille. Palkittu on7-10-vuotiaille lapsille suunnattu Fisucraft, joka on osa maailman myydyintä peliä Minecraftia.

– Nyt palkittava mediateko tuottaa minulle aivan erityistä iloa. Palkinto menee maailmaan, jota aikuiset usein aliarvioivat, arvostelevat ja jopa pelkäävät. Silti se on tavattoman merkittävä ja tärkeä lapsille. Ja se muokkaa tulevaisuutta, palkinnon ojentanut Sana-lehden toimituspäällikkö Freija Özcan totesi luovutuspuheessaan.

Fisucraft edustaa kirkon viestinnässä ja mediavalikoimassa aivan uudenlaista ajattelutapaa. Siinä lapsi ei ole enää kohde, jolle annetaan kuvitettu kirja. Pelatessaan lapsi osallistuu, pääsee itse rakentamaan kokonaista maailmaa. Lisäksi sen ympärille rakentuu hyvähenkinen peliyhteisö.

Fisucraft on mielenkiintoinen myös peruskoulun uuden ilmiöpohjaisen opetussuunnitelman näkökulmasta. Siinä pääsee tekemään historiallista rakentamista ja samalla virtuaalisesti tutustumaan Raamatun historiaan ja maantieteeseen.

Palkinnon vastaanottivat pelimies ja yrittäjä Tiitus Hopia, verkkopastori Markus Kartano, digitaalisen lapsi- ja nuorisotyön kouluttaja Anita Ahtiainen sekä verkkosuunnittelija Tommi Heinäjärvi.

 
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä