13.12-2018 Sanat Anu Heikkinen | Kuva Antti Rintala Haluamme tehdä hyvää

Antamisen ilo tuo joulun

Eila ja Aatos nettiin kuva Antti Rintala

Lähes viidentoista vuoden ajan Eila ja Aatos Kunnas lähtivät joulun alla uskollisesti matkaan Lahdesta ja suuntasivat tuulessa ja tuiskussa Lohjan Vivamoon.


Perillä odotti 10 000 kiloa ruokatarvikkeita, jotka pakattiin viiden kilon laatikoihin ja lähetettiin Kansan Raamattuseuran Operaatio Joulupaketin kautta eri puolille Suomea niille, joiden joulu olisi muuten ollut niukkaakin niukempi. Mukaan liitettiin Joulun Sana -lehti ja kirjetervehdys.

Talkoolaiskonkarit osallistuivat joulupakettien kokoamiseen vuodesta 1997 lähtien ja kutsuivat ystäviä mukaansa.

– Tuli suuri ilo ja kiitollisuus, kun saimme isolla joukolla tehdä hyvää, Eila kertoo.

– Paketit olivat yksi tapa välittää joulun evankeliumia. Kyllä siitä alkoi joulu, Aatos vahvistaa silmät liikutuksesta kyyneltyen.

HENGELLISTÄ TUKEA TARVITSEVILLE

Operaatio Joulupaketti toimii edelleen, vain muoto on erilainen. Vuodesta 2012 lähtien keräyksen kautta on voinut lahjoittaa Sana-lehden vuositilauksen sekä Joulun Sanan seurakuntien diakoniatyön osoittamalle vähävaraiselle ihmiselle.

– Leipäjonot ovat todellisuutta, mutta moni tarvitsee myös henkistä ja hengellistä tukea. Monesti nämä puutteet kulkevat rinnakkain, Eila toteaa.

Operaatio Joulupaketti sai alkunsa, kun loviisalaisen Wahlroosin makkaratehtaan omistajat keksivät jakaa puutteenalaisille joulun hyvää sanomaa makkarapaketin mukana.

Myöhemmin kampanja kasvoi ja siirtyi Vivamoon. Talkoissa rakennettiin linjasto, jossa kymmenet vapaaehtoiset pakkasivat lahjoitusvaroilla hankittua kahvia, riisiä, lihasäilykkeitä, rusinoita, luumuja, makaronia, makeisia ja suklaalevyjä.

– Tukun lavat ja postin rullakot eivät mahtuneet Leirikartanon ovista sisään, joten tavarat piti lastata yhdestä isosta ikkunasta sisään ja toisesta ulos, Aatos naurahtaa.

KIRKKAUTTA SYDÄMEEN SAAKKA

Kunnakset ovat toimineet vuosikymmenten ajan erilaisissa vapaaehtoistehtävissä muun muassa Vivamossa. Nyt Eilan lihassairaus rajoittaa elämää, mutta halu auttaa on säilynyt.

– Äitini kutoi joulun alla sukkia ja lähetti niitä lastenkotiin. Opin jo lapsena sen ilon, jonka saa, kun antaa toiselle jotakin hyvää, Eila kertoo.

Tänäkin jouluna Eila ja Aatos Kunnas osallistuvat Operaatio Joulupakettiin. Molemmilta lähtee yksi lahja tuntemattomalle henkilölle, kuten aina ennenkin.

– Toivomme, että hengellisen joululahjan kautta joulun ilosanoma voisi kirkastua lahjan saajille sydämeen saakka, Eila sanoo.


Lisätietoa Operaatio Joulupaketista: www.kansanraamattuseura.fi/sana/operaatio_joulupaketti.

EILA JA AATOS KUNNAS

• Eläkeläiset Eila, 77, ja Aatos, 78, asuvat Lahdessa.
  Eila työskenteli sairaanhoitajana, Aatos sähkömiehenä.
• Kaksi poikaa ja neljä lastenlasta.
• Pariskunta on käynyt samassa raamattupiirissä jo 37 vuotta.

Liity Operaatio Joulupakettiin täällä!