10.1.2019 Sanat Anu Heikkinen

Rukoustapahtuma etsii yhteyttä johtajien välille

k-02-2019-07-Nämä kiinnostavat nyt Rukouspäivä
181-rukouspäivän tavoitteena on, että kristityt johtajat voisivat katsoa yhteisen rukouksen myötä samaan suuntaan ja nähdä yhteiset tavoitteet.


Yhteys on Suomen Evankelisen Allianssin puheenjohtajalle Kirsi Rothforsille sydämen asia. Siksi hän on innoissaan nyt ensimmäistä kertaa järjestettävästä 181-rukouspäivästä, joka kokoaa kristittyjä johtajia rukoilemaan yhdessä.

– Yhteys syntyy sen ympärille, mitä jaamme. Voimme jakaa isoja asioita kuten yhteiskunnallisia kysymyksiä, mutta myös henkilökohtaisia asioita, Rothfors sanoo.

Rukouspäivä järjestetään perjantaina 18.1. kello 10–17 Helsingin Kalliossa toimivan Suur-Helsingin seurakunnan eli 
Suhen tiloissa.

Rothforsin mukaan vuotuiseksi suunnitellun tapahtuman tavoitteena on vaikuttaa johtajien välityksellä kristillisten yhteisöjen koko elämään. Hän toivoo, että tapahtuma innostaisi yhteisöjä eri puolilla Suomea rukoilemaan enemmän yhdessä, rohkaisisi johtajia sekä osoittaisi, ettei kenenkään tarvitse olla yksin haasteidensa kanssa.

– Toivon, ettemme kiinnittäisi katsettamme opillisiin eroihin vaan Jeesukseen, joka yhdistää meitä. Raamatun mukaan kristittyjen välinen yhteys on maailmalle todistus Jumalasta ja kutsuu hänen luokseen.

Ekumeeniselle rukousviikolle sijoittuvan tapahtuman teemana on Jaakobin kirjeen lause Rukous voi paljon. Ohjelmassa on lyhyitä puheenvuoroja rukouksesta ja sen vaikutuksesta sekä yhteistä rukousta eri tavoin.

Rothfors uskoo, että rukous voi rakentaa myös sovintoa ja aurata maaperää uudelle kasvulle.

– Rukouksessa tuomme sydämemme Jumalan tutkittaviksi ja rukoilemme toistemme puolesta. Siinä on suuri voima, että kannamme toistemme taakkoja.

Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki kristityt johtajat niin eri kirkkokunnista ja seurakunnista kuin esimerkiksi liike-elämästä ja koulumaailmastakin. Ilmoittautua voi tiedotussihteeri Jari Sippolalle, jari.sippola@suomenea.fi.