10.1.2013Teksti: Kaj AaltoKuvat: Istockphoto

David Wilkersonin näky vuonna 1973: Oikeaan osuneita ennustuksia?

Maailmantalous myrskyssä

Maailmantalouden järkkyy, tulee finanssikriisi. Raju ilmastomuutos kohtaa maapalloa, ja porno leviää. Amerikkalainen pastori ja kirjailija David Wilkerson näki näyn ja kirjoitti siitä kirjan. Monet näistä asioista ovat toteutuneet hämmästyttävällä tarkkuudella, mutta kaikki ei ole osunut kohdalleen.

Ilmastotutkija Brage Norin kuuli Wilkersonin kirjasta julkaistuaan oman teoksensa maapallon ilmastokatastrofista. Norin on teoreettisen fysiikan tohtori Luulajan teknisessä yliopistossa.

Norin on opettanut yliopistossa energiatekniikkaa ja fysiikkaa 30 vuotta. Hän kiinnostui ilmastotutkimuksesta 1980-luvulla. Hänen tieteelliset johtopäätöksensä täsmäsivät hämmästyttävän hyvin sen kanssa, mitä Wilkerson ennusti Näyssä.

 David Wilkerson NäkyBrage Norinin tausta on helluntaiseurakunnassa, mutta hän jätti sen nuorena, koska ei voinut hyväksyä kuvaa tuomitsevasta Jumalasta ja helvetistä, jota silloin julistettiin.

– Mutta Wilkersonin sanoma tyrmäsi minut täysin, Brage Norin sanoo Dagen-lehden haastattelussa.

– On täysin käsittämätöntä miten Wilkerson jo 1970-luvulla saattoi niin osuvasti kuvata, mitä maapallon ilmastolle tapahtuu.

Kun profetia tänä päivänä vaikuttaa realistiselta, se oli 70-luvulla suorastaan hulluutta.

– Kun Näky ilmestyi, tuskin kukaan tutkija varoitti tulevasta ilmastokatastrofista, vielä vähemmän siitä, että ilmastotutkimus saatettaisiin kyseenalaiseksi.

Norin pitää Wilkersonin näkyä ilmastomuutoksesta ihmeenä. Samoin profetiat maailmanlaajuisesta talouslamasta herättivät tutkijan, joka suurimman osan aikuisiästään lukeutui ateistiksi.

Lue koko artikkeli Sanan verkkolehdestä


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä