19.7.2018Sanat: Janne VillaKuva: Istockphoto

Heittäydy uskon ja tiedon tukevalle pohjalle

Moni lapsi ja nuori luulee, että kristinusko ja tiede ovat vastakkaisia vaihtoehtoja tai jopa toistensa vihollisia. Kristillinen kasvattaja voi kertoa, että kummallakin maailman hahmottamisen tavalla on oma tehtävänsä perimmäisiin kysymyksiin vastaamisessa

k-29-2018-8-Elämäntaito

Tiedeuskovaiset esittävät, että tiede pystyy vastaamaan myös maailmankatsomuksellisiin kysymyksiin, jolloin uskolle Jumalaan ei ole enää tilaa tai tarvetta.

Heidän mukaansa tieteen ja uskonnon tarjoamat kaksi erilaista tulokulmaa todellisuuteen eroavat toisistaan jyrkästi ja peruuttamattomasti.

Ikään kuin ne eivät voisi olla samanaikaisesti mahdollisia maailman hahmottamisen tapoja.

Kristillinen maailmantulkinta ja tieteen antama tieto maailmasta voivat kuitenkin elää limittäin ja lomittain muodostaen yhdessä ihmisen katsomuksen.

Moni etsii elämäänsä syvempää mieltä ja merkitystä, joita kristinusko kykenee tarjoamaan myös aikalaisille, joille tieteen avaamat näköalat ovat luonnollinen osa omaa katsomusta.

Ruoki uskonnollista kasvua

Lukiolainen kysyy vanhemmaltaan evoluutiosta.

Kouluopetuksen pohjalta nuori on saanut sen harhakäsityksen, etteivät kristityt luota evoluution kaltaisiin luonnontieteen löytöihin, vaan uskovaisilla on mielestään tiedettä parempaa tietoa asiasta.

Lue koko juttu Sanasta 29-30/2018


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä