7.1.2016Teksti Kaj AaltoKuva Kaj Aalto

Hillsong-seurakunta leviää musiikin voimalla

Hillsong_yhtye

Hillsong-ilmiö kasvaa maailmalla. Seurakunnan menestyksen takana ovat liike-elämässä käytetyt toimintamallit ja rokkaava musiikki.

Kutsu liikkeen tilaisuuksiin käy Facebookin ja Instragramin kautta. Yli 100 000 ihmistä ympäri maailman kokoontuu joka viikko suurkaupungeissa näihin suurilla areenoilla pidettyihin herätyskokouksiin.

Kolmisen vuotta sitten perustettiin Tukholmaan Hillsong-seurakunta, jossa on mukana noin 2 500 ihmistä. Seurakunta vuokraa tilaisuuksiinsa Djurgårdenilla sijaitsevaa Cirkusta, joka on musikaalien ja viihteen tyyssija. Sunnuntaisin se vetää lähes 900 kuulijaa saliinsa.

Tilaisuudet järjestetään kello 11 ja 17. Ylistyslaulut jylisevät ämyreistä. Kitararokki soi ja yleisö huojuu laulujen tahdissa. Edessä videoseinällä kuvat ja videot vaihtuvat. Esiin lentävät laulujen sanat, Raamatun tekstit, englanniksi ja ruotsiksi. Tulevista tapahtumista mainostetaan taidokkaasti tehdyillä videopätkillä.

Hillsongilla on Tukholmassa kaksi tukikohtaa, keskustassa ja Arlandan lentoaseman lähellä Märstassa. Videoyhteys tuo pastorin molempiin paikkoihin ja yleisöt hurraavat toisilleen.

Nykytekniikan keinoin esiin tuotu viesti houkuttelee varsinkin nuoria aikuisia mukaan.

Luo Sanasta 1/16, millaisesta seurakunnasta todellisuudessa on kyse.

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä