9.8.2018Sanat Erja Taura-JokinenKuva Istockphoto

Ihanakamala deittailu

deittailu

Treffikulttuuri on muuttunut viime vuosikymmenten aikana. Monet nykyisistä ikäihmisistä löysivät puolisonsa lavatansseista. Kun musiikin pyörteissä oli viipyilty useina lauantaiehtoina, mies uskalsi kysyä lupaa päästä saatille eli viemään mielitiettyään kotiin. Tutustumisessa edettiin usein arasti, ujosti ja hitaasti, romanttisestikin.

Samoja piirteitä oli suhteissa, jotka käynnistyivät lehdissä julkaistujen kirjeenvaihtoilmoitusten myötä.

Nyt kumppania etsitään sosiaalisesta mediasta ja sähköisistä palveluista, joita syntyy kuin sieniä sateella. Internet näyttää suosituimmista deittisivustoista listauksia, joissa niitä on parikymmentä. Mikä lieneekään sivustojen kokonaismäärä?

Elämän hektisyys on tarttunut seuranhakuun. Rakas halutaan täsmäiskulla tässä ja nyt.

Väestöliiton parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen sanoo deittailun raaistuneen viime vuosina:

– Näyttää siltä, että yhä enemmän lasketaan, kuinka paljon kumppanin etsintään käytetty aika maksaa. Paljolti se johtuu siitäkin, että erityisesti yksin elävät ovat taloudellisesti ahtaalla.

Keskustelupalstoilla saatetaan rajustikin purkaa pettymystä siitä, ettei paikalle saapunut ollutkaan sitä, mitä oli antanut olettaa. Treffit olivat siis silkkaa ajan ja rahan haaskausta, kahvilaostoksetkin täysin turha investointi.

Lue koko juttu Sanasta 32/2018.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä