31.5.2018Sanat Janne VillaKuva iStockphoto

Kummius voi kantaa läpi elämän

k-22-2018-08-Elämäntaito kummi netti

Kummi on lapsen aikuinen ystävä, joka tukee vanhempia lapsen elämässä ja kristillisessä kasvatuksessa. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä? Asiantuntijat antavat neuvoja kummin tehtävän toteuttamiseen.

Kummin lämmin läsnäolo on erittäin tärkeää lapselle, korostaa Lasten kirkon päätoimittaja, pastori Anita Ahtiainen.

Hymyile ja katso lasta suoraan silmiin. Tee selväksi, että olet erityinen ihminen lasta vasten, ja että olet oikeasti kiinnostunut siitä, mitä hänelle kuuluu, Ahtiainen neuvoo.

Kummilla on erityinen tehtävä lapsen elämän kasassa pitäjänä ja eheyttäjänä. Tähän tehtävään liittyy vanhempien, heidän parisuhteensa ja koko perheen elämän tukeminen. Se voi olla hoitoavun antamista tai perheen huolten kuuntelemista. Pyri vaikuttamaan siihen, että lapsen ympärillä on hyvä ja eheä ilmapiiri.

Moni kummi kokee olevansa heikko, hauras ja epävarma kristillisen tradition eteenpäin viemisessä, Ahtiainen tietää. Kristittynä olemisen ydin, jota kummi voi välittää, on kuitenkin aika yksinkertainen: Vaikka elämässä menisi kaikki pieleen, sinulla on aina mahdollisuus aloittaa alusta. Tukenasi on hengellinen todellisuus, rakastava Jumala.

Lue lisää vinkkejä Sanasta 22/2018.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä