7.8.2014Teksti Janne VillaKuva Istockphoto

Miksi Jumala sallii pahan?

K-32-2014-12-kärsimyskuva@Istockphoto
”Kärsimys on suuri salaisuus. Sen edessä on mieluummin oltava hiljaa kuin lähdettävä sitä selittämään. Kärsimys on onnettomuus, jota vastaan ihmiskunnan on taisteltava. Kristityn ihmisen varsinainen jumalanpalvelus on poistaa maailmassa valitsevaa kärsimystä.” – emeritusarkkipiispa Jukka Paarma

Kärsimyksen ongelma. Teodikean ongelma tulee kreikan sanoista theos, Jumala, ja dike, oikeudenmukainen. Jos hyvä Jumala on oikeamielinen ja rakastava Kaikkivaltias, kuinka hän hyväksyy pahan ja kärsimyksen kauhistuttavan määrän maailmassa?

Yhdessä maailman kurjimmista kolkista kaksi Kansanlähetyksen työntekijää pyhittää vuosia elämästään alistettujen naisten ja mielenterveysongelmaisten auttamiseen. Palkaksi hyvästä työstä naiset murhataan törkeästi.

Ukrainan ilmassa lentävät, konfliktin kannalta ulkopuoliset ihmiset ammutaan alas vailla järjen häivää.

Nigeriassa koulutyttöjä kaapataan orjiksi.

Hamasin terroristit tulittavat ihmiskilpien takaa Israelia, vaikka he tietävät, ettei valtio voi olla vastaamatta siihen. Viattomiin siviileihin kohdistuvat vastaukset Gazan ja Israelin hornankattilassa ovat verisempiä kuin kukaan osasi aavistaa.

Suomessa ”hyvän” perheen isä ampui vaimonsa, lapsensa ja itsensä...

Maailma on täynnä julmaa ja mieletöntä kärsimystä. Miksi Jumala sallii sen?

Moni sodista, nälkäisistä lapsista, raiskatuista naisista ja katastrofeista kertovaan informaatiotulvaan hukkunut ihminen kysyi 1900-luvun kauhujen – kuten Auschwitzin ja Hiroshiman – jälkeen, voiko Jumalaa ylipäänsä olla olemassa...


Lue artikkeli kokonaisuudessaan Sanasta 32/2014!


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä