22.3.2018Teksti Anu Heikkinen

Pipsu palasi kotiin

kissajuttu_Pirjo ja Pipsu3

Lohjalla asuva Pirjo Honkanen joutui viime keväänä auto-onnettomuuteen. Siinä rytäkässä hänen rakas Pipsu-kissansa pääsi karkuteille. Lemmikin karkumatkasta tuli Pirjolle luottamuksen ja rukouksen koulutie.

Aikainen toukokuun aamu on kaunis. Pirjon mieli on kevyt ja iloinen, kun hän ajaa moottoritietä kohti Tamperetta. Pipsu matkustaa tottuneesti turvavyöllä kiinnitetyssä kantokopassa etupenkillä.

Kissanäyttely Pirkkahallissa tuo toivottua virkistystä arkeen, jonka täyttävät työ Kansan Raamattuseurassa Lohjalla ja sairaan äidin hoitaminen Lappeenrannassa.

Kaikki käy nopeammin kuin Pirjo ehtii huomata. Linnatuulen rampissa Janakkalassa hän tekee ajovirheen. Yhtäkkiä auto on penkereellä. Turvatyynyt laukeavat, ja auto on täynnä kitkerää hajua.

Pirjo kömpii ulos autosta ja soittaa hätänumeroon.

– Sitten huomasin, että Pipsu oli kadonnut. Sen koppa oli mennyt rikki törmäyksessä. Kissaa ei näkynyt missään, Pirjo kertoo.

Paikalle pysähtyneet ihmiset ja pelastushenkilökunta etsivät Pipsua lähimetsästä, mutta turhaan.

Jostakin Pirjon mieleen oli jäänyt Facebookin Karkurit-ryhmä, jossa voi ilmoittaa kadonneesta lemmikistä. Hän jätti sinne ilmoituksen kissasta. Viesti alkoi levitä sosiaalisessa mediassa.

– Ohjeita alkoi tulvia saman tien. Ihmiset kyselivät, voisivatko he tehdä jotakin. Tutut ja tuntemattomat auttoivat minua etsinnöissä ja katoamisilmoitusten levittämisessä.

Auto-onnettomuutta seuraavien viikkojen ajan Pirjon mieltä painoi huoli Pipsusta. Arkisin hän kävi töissä. Iltaisin hän ajoi ystävänsä Tainan kanssa Janakkalaan jatkamaan etsintöjä. Kevät oli kauneimmillaan, mutta Pipsun ajatteleminen itketti.

Lue Pipsun seikkalusta SanaPlussasta 12-13/2018.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä