21.6.2018Sanat Laura SiltalaKuva iStockphoto

Siunaa Jeesus nallea, aamen!

k-25-2018-08-elämäntaito iltarukous CROP

Tutun iltarukouksen lukeminen on edelleen tärkeä tapa monessa perheessä. Yhteisessä iltahetkessä saatetaan siunata niin perhe kuin pehmolelut.

Kuusivuotiaalla Josia Suortilla on paljon asiaa Jeesukselle. Hän on oppinut jo pienenä, että iltarukouksessa voi tuoda esille kaikenlaisia asioita.

– Haluaisin kysyä Jeesukselta monesta asiasta. Star Warsista, poliiseista, kuinka pitkään ne on töissä ja kuinka nopeasti ne ajaa, hän kertoo.

– Välillä rukoilen yksin. Kerran rukoilin neljä kertaa. Kaksi kertaa kuiskaamalla ja kaksi kertaa ääneen. Kerran rukoilin, ettei kaverin isä kuolisi, kun se oli paikassa, missä oli tulivuorenpurkaus.

Josia on sitä mieltä, että on kiva mennä nukkumaan, kun isi tai äiti tulee nukuttamaan. Hänen rukousaiheensa on usein se, ettei hän näkisi pahoja unia.

Myös Lilja Hienonen, 7, rukoilee välillä omin sanoin ja yksin.

– Joskus mielessä, joskus ääneen. Että tulis hyvä uni ja että ei tulis pahoja unia ja sellaista. Mä rukoilen joskus muulloinkin, vaikka jos on paha mieli. Että tulis hyvä mieli, hän sanoo.

Molemmat lapset ovat sitä mieltä, että rukous on helppoa ja kivaa ja että yhteinen hetki äidin ja isin kanssa on mukava. Sen jälkeen nukahtaa helposti.

Lue lisää iltarukouksesta Sanasta 25-26/2018.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä