15.10.2015Teksti Janne Villa

Skientologia vaarantaa kannattajiensa elämän

Suomessa nähdään harvoin dokumentteja vaarallisista kulteista ja lahkoista. Ylen Docventures-sarjaan kuuluva Going Clear: Scientology and the Prison of Belief -dokumentti on virkistävä poikkeus. Alex Gibneyn ohjaustyön jäljiltä skientologiakirkosta, joka on rakennettu valheiden varaan, ei jää kiveä kiven päälle.

k-42-2015-20-Sieluntolat Mestari Hubbard Philip Sey
Mestari-elokuvassa huijari Hubbardia esitti Philip Seymor Hoffman.














Scifi-kirjailija L. Ron Hubbard päätti rikastua. Hän kertoi vaimolleen, että paras tapa tienata on perustaa uskonto. Hubbard väitti olevansa rampautunut ja sokeutunut sotasankari, joka parantui kehittämänsä terapiaopin avulla. Tosiasiassa Hubbard oli sotilaana epäonnistunut, vaimolleen väkivaltainen ja sairaalloisen mustasukkainen, patologinen valehtelija.

Hubbard toimi alkujaan OTO-looshissa, joka noudatti Alisteir Crowleyn, saatananpalvojana tunnetun seksimaagikon opetuksia. Okkultistiporukka pyrki synnyttämään seksuaalisessa rituaalissa, johtaja Jack Parsonsin ja sopivan naisen hedelmöittämänä, uuden antikristuksen. Parsonsin avustaja Hubbard jätti joukon ja perusti oman kulttinsa.

Mielen kirkastajat
voivat olla eksyttäjiä

Vilkkaalla mielikuvituksella varustettu huijari keksi dianektiikkaopin, jossa mieltä ”kirkastetaan”. Okkultistien tapaan kultissa kuvitellaan, että ihminen nousee kehitystasolta toiselle. Olemme avaruusolioiden alkuperää. – Tämän oppiakseen täytyy maksaa suuria summia.

Avaruuden valloittajat ovat keskuudessamme, Hubbard väitti. Hän oli muka elänyt historian aikana useita erilaisia elämiä.

”Hubbard sai meidät valtaansa. Olimme täysin hänen otteessaan”, entinen opetuslapsi kertoo. Kun uskonnollinen johtaja on tarpeeksi itsevarma ja karismaattinen, hän saa seuraajansa uskomaan melkeinpä mitä tahansa.

Salaista tietoa yksin hallinnoinut Hubbard väitti, että maa oli avaruuden väen vankiplaneetta. Vangit tungettiin tulivuoriin. Kehossamme on kadotettuja sieluja…

Onpa ufoihin uskottu
Suomen siionissakin

Tervettä järjenkäyttöä korostavassa protestanttisessa maassa edellinen kuulostaa hurjalta, mutta kyllä Suomessakin tuhannet viattomat sielut ovat kuulleet kristilliseksi naamioitunutta opetusta, jonka mukaan maan kuoren sisästä purkautuu satoja tuhansia demoneita.

Uskonnolla manipuloivat opettajat käyttävät aina taitavasti hyväkseen kussakin ajassa eläviä pelkoja ja muodikkaasti hätkähdyttäviä ääriuskomuksia. Etenkin vapaiden suuntien kristittyjä valistettiin 1960- ja 70-luvuilla siitä, että ufoaktiivisuus on lisääntymässä.

Ufojen takana olivat demoniset henkiolennot. Saatanallista petosta suunnittelevat avaruusolennot olivat kuulemma laatineet suunnitelman maan valloituksesta. Vielä vuonna 1983 vakuutettiin, että ”avaruusmessiaasta” kertonut E.T -elokuvakin oli paholaisen väline.

Marraskuun 6. päivään asti Ylen Areenalla nähtävissä oleva skientologia-dokumentti koskee suoranaisesti vain harvoja suomalaisia, mutta sen esimerkit kulttien sekä harhaoppien ja -opettajien maailmasta tarjoavat valitettavasti vertauskohtia myös suomalaisiin uskonryhmiin ja ilmiöihin.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä