12.12.2013Kirjoittaja: Janne VillaStinissenin perintö elää kirjoissa

Marraskuun viimeisenä päivänä kuollut karmeliittamunkki Wilfrid Stinissen opetti, mikä on hengellisen kypsymisen salaisuus. Ei haittaa vaikka lankeat, kunhan vain nouset taas pystyyn.

k-50-2013-14-Stinissen
Wilfrid Stinissen

”On kristittyjä, jotka elävät aika keskinkertaista hengellistä elämää tekemättä milloinkaan tuntuvan vakavia virheitä, kun taas jotkut toiset, jotka elävät syvää ja antaumuksellista hengenelämää, eivät ehkä ikinä pysty kokonaan välttämään virheaskeleita, vieläpä raskaita virheitä”, Wilfrid Stinissen lohduttaa kilvoittelussaan horjuvia klassikkoteoksessaan Hengellisestä ohjauksesta (suom. Anna-Maija Raittila, Karas-Sana 1997).

Jumalan rakkaus on aina suurempi kuin pystyt kuvittelemaan. Hän ei petä milloinkaan, Stinissen vakuuttaa.

Hiljaisuuden vastaus
hätähuutoon

Belgiassa vuonna 1927 syntynyt Stinissen asui nelikymppisestä lähtien karmeliittaluostarissa Ruotsissa. Pohjoismaiden tärkeimpiin hengellisiin ohjaajiin lukeutunut kirjailija oli hengeltään ekumeeninen ja ylitti kevyesti kristilliset kuppikuntarajat.

Filosofian tohtorin teoksia ovat suomeksi julkaisseet esimerkiksi Kansan Raamattuseuran kustantamo Karas-Sana, Katolinen Tiedotuskeskus ja yleiskirkollinen luterilainen Kirjapaja.

Wilfrid Stinissen vastaa kirjoissaan Jumalasta vieraantuneen ihmisen hätähuutoon. Monenlaisiin touhotuksiin, virikkeisiin, identiteettikriiseihin ja ainaiseen kiireeseen sielunsa kadottaneet nykyihmiset kaipaavat syventymistä, hiljaisuutta ja rauhaa. Monella on tuskallinen koti-ikävä, tarve tulla kokonaiseksi ihmiseksi, joka on yhteydessä alkuperäänsä eli Luojaansa.
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä