30.11.2017Teksti Heli KarhumäkiKuva Heli Karhumäki

Yhteinen rukous sytyttää rakkauden tekoja

kristuspäivä1

Pasi Jaakkolan mukaan seurakunnan rukouselämässä syntyy tervettä muutosta, kun se tapahtuu luontevasti kolmella tasolla.

– Meille tärkein hengellisen elämän taso on henkilökohtainen rukouselämämme. Toisella tasolla löydämme paikkamme seurakunnasta ja rukoilemme muiden seurakuntalaisten kanssa. Kolmas taso on seurakuntien yhteinen eli Jumalan valtakunnan taso. Siinä seurakunnat ja herätysliikkeet rukoilevat yhdessä. Tuo valtakunnan tason rukous tulee helposti laiminlyödyksi, koska on niin paljon muutakin hurskasta puuhaa. Kristittyjen yhteydessä on kuitenkin suurin hengellinen siunaus, ja Taivaan Isä haluaa erityisesti siunata sitä.

Jaakkola on nähnyt ja kokenut, että kirkkokunta- ja herätysliikerajat ylittävä rukous alkaa muuttaa ihmisiä. Se sytyttää sydämiä myös julistamaan evankeliumia Jeesuksesta.

– Kun tutustumme toisenlaisiin kristittyihin, meidän on helpompi tavoittaa myös uskosta osattomia ja etsijöitä. Toisilta saamme myös tuoreita virikkeitä tehdä asioita uudella tavalla.

Hän haastaa jokaista miettimään, mitä voisivat olla kristittyjen yhteiset unelmat omassa kotikunnassa.

– Jos kotiseudullasi on kristittyjen yhteistä rukousta, sitoudu siihen. Jos ei, etsi ystäviä toisista seurakunnista ja lähtekää yhdessä liikkeelle kotikuntanne puolesta. Lähtekää liikkeelle yhdessä rukoillen, sillä rukouksesta alkaa kaikki. Suomi on täynnä mahdollisuuksia evankeliumille. Lähdetään yhdessä etsimään ja toteuttamaan Jumalan näkyä Suomen toiselle vuosisadalle!

Lue lisää ideoita Sanasta 48/2017.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä