29.10.2015Teksti Janne VillaKuva Pasi Leino

Armoon mahtuu koko maailman synti

k-44-2015-1-jippu15Jippu toimii nyt musiikkievankelistana. Sisar todistaa väkevästi niin laulujensa kuin puheidensakin kautta. Eletty elämä nousuineen ja laskuineen antaa kummasti kaikupohjaa julistukselle.
  – Kuljen elävänä todistajana siitä, että Kristus on kuoleman voittaja.

Turkulaisen kirkon aulaan istahti taannoin äiti alle vuoden ikäisen Romeo-poikansa kanssa.

– Moi, mä olen Jippu, hän esittäytyi vierustoverilleen.

– Mä olen Jouni Lehikoinen, Mikaelin seurakunnan kirkkoherra vastasi.

Sukeutui keskustelu, jossa Lehikoinen pohti, voisiko hän palkata kristillisissä piireissäkin paljon esiintyneen laulaja-lauluntekijän seurakunnan musiikkievankelistaksi.

– Koen tämän tehtävän suurena siunauksena. Musiikkievankelistan identiteetissä olen kotonani.

– Koin, että poptähteys vain sekoitti minua. Sain nuoreksi tytöksi valtavasti asioita liian nopeasti. Minun oli vaikea käsitellä osakseni saamaani ihailua. Olin levoton, enkä ainakaan nöyrä, kaksi kultalevyä ja yhden platinalevyn myynyt artisti tunnustaa.

Levoton lapsi
lankesi ylpeyteen

Levottomuus on luonnehtinut lapsesta lähtien Meri-Tuuli Elorinteen eli Jipun vuoristoratamaista elämää – ja lukuisia lauluja.

Hän muutti asumaan kasvattiperheeseen ja sen jälkeen lastenkotiin, jossa rajusti rajojaan koetelleelle ja tempoilleelle teinille laitettiin rajoja.

Toinen naisen koko elämää määritellyt asia on ollut usko.

– Olen aina ajatellut olevani uskossa, mutten ole aina elänyt Jumalan tahdon mukaista elämää. Kun ihminen elää oman tahtonsa varassa, hän on jatkuvasti ristiriidassa kristillisen moraalin ja Jumalan rakkauden kanssa.

Kuluneet vuodet ovat olleet usein kovaa henkien taistelua, jonka tuoksinassa Jippu on etsinyt Jumalan tahtoa.

– Ylpeys on synneistä suurin. Silloin kun ihminen on aktivoitunut juuri tässä synnissä, hän on sokeassa tilassa: kykenemätön näkemään ympärillään olevia kiitollisuuden aiheita ja kaikkea sitä hyvää, mitä hän on saanut.

Nöyryyden saavuttaminen vaatii paljon menetyksiä, Jippu kokee. Siksi hän on kiitollinen kaikista menetyksistään.

– Jouduin luopumaan itseeni liittyvistä illuusioista. Omavoimaisuuteni ja kunnianhimoni pohjautui siihen, että yritin saada tästä maailmasta enemmän kuin oman osani.

Lue koko haastattelu Sanasta 44/2015


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä