16.7.2015Teksti Janne VillaKuva Andreas Janett

Bisnesnainen vaihtoi rahakkaan uran toivon toimialaan


tiinaanttturi

Kehitysyhteistyöjärjestöjen budjetit paukkuvat pian, kun kovat leikkaukset kohdistuvat niihin. Kriisitilanteessa Suomen World Visionin johtoon astuu menestynyt bisnesnainen Tiina Antturi. – Nyt ei nosteta käsiä pystyyn vaan tsempataan täysillä, jotta hyvä työ voi jatkua, hän korostaa.

– Järjestömme pitää painaa kaasua. Entisillä tavoilla on tehty hyvää jälkeä, mutta se ei enää riitä. Joudumme tekemään enemmän vähemmällä, linjaa syyskuussa Suomen World Visionin toiminnanjohtajana aloittava Tiina Antturi.

Hallituksen leikkaukset iskevät rajusti kehitysyhteistyöjärjestöihin. World Visionin 10,5 miljoonan euron vuosibudjetista karsitaan arviolta 2,5 miljoonaa.

– Vaikutukset ovat järkyttävän suuret, jos ulkomaan ohjelmia lopetetaan. Suomessa taas henkilöstökulumme ovat kaksi miljoonaa. Koko toimistoa ei voi tyhjentää, Antturi selvittää haasteellista yhtälöä.

Kansainvälinen humanitaaris-kristillinen järjestö tunnetaan kummitoiminnastaan. Suomen osaston hankkeiden vaikutuspiirissä on satoja tuhansia ihmistä. Toiminnanjohtajan tehtävänä on turvata työn taloudellinen jatkuvuus.

– Haluamme hoitaa ja varjella nykyisiä tukijoitamme suurella rakkaudella, tunnollisuudella ja kunnioituksella ja houkutella uusia lahjoittajia. Konstit ovat monet, sanoi akka kun kissalla pöytää pyyhki.

Suunnanmuutos

Dynaamisena, reippaana ja suorapuheisena toiminnan naisena tunnettu Tiina Antturi oli ollut World Visionin hallituksessa neljä vuotta, kun toiminnanjohtajan paikka tuli auki.

– Olin aina ajatellut, että kun lapset ovat tarpeeksi isoja, käytän osaamistani johonkin konkreettiseen auttamistyöhön. World Visionin päämaja on Yhdysvalloissa, joka on tuttu maa, ja jenkkikollegat ovat enimmäkseen vapaiden suuntien edustajia, joten järjestöön oli helppo mennä mukaan.

Syntyjään Tiina Antturi on kolmannen polven helluntailainen. Varkaudesta Helsinkiin muuttanut perhe oli hyvin aktiivinen seurakunnassa. 19-vuotiaana hän meni naimisiin Saalemin kuuluisan johtajan Kai Antturin pojan Arton kanssa. Mies erosi helluntaiseurakunnasta kolmikymppisenä. Puolisonsa peesissä Tiinakin vaihtoi luterilaiseen kirkkoon.

– Erosin välillä kirkostakin, mutta nöyrryin ja palasin ruotuun. Kirkolla on vuosituhansien traditio. Jumalanpalvelus, synnintunnustus ja yhteinen ehtoollisateria kantavat, vaikka ihmiset olisivat kuinka surkeita.

Lue lisää siitä, kuinka bisnesnainen kadotti sielunsa menestyksen vuosina  Sanasta 29-30/2015


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä