18.5.2017Teksti Janne VillaLehtikuva

Vetäydyn omiin maailmoihini

Edu Kettunen  lopullinen

Edu Kettunen, 56, on ajanut asuntoautollaan kotoa Kemiönsaarelta Lohjalle, jossa hänellä on illalla keikka Opus K -ravintolassa. Se tulee olemaan menestys. Paikka on täynnä ja muusikko erinomaisen herkässä esiintymisvireessä.

Ennen keikkaa keskustelemme katsomuksellisista kysymyksistä, sillä monista Kettusen lauluista on aistittavissa spirituaalisen kaipuun pohjavire, vaikkei hän vakaumuksen miehenä esiinnykään.

”Sano että ihmisellä on sielu kuolematon. Sano että elämä on tässä ja nyt. Sano että mä en ole loukannut sua, valehtele vaikka. Sano että mä olen sulle se ainoa. Sano että aina öisin kun sataa, ne on enkelit kun pesee linnunrataa. Paljonko on väliä tosiasioilla, rannoilla näin autioilla... Sano että Jumala on olemassa” Kettunen laulaa viimesyksyisen Autioilla rannoilla -levynsä nimikappaleella.

Muusikko esiintyy tätä nykyä kirkoissakin. Hän on ollut myös keskeinen tekijä suuria joukkoja koskettaneilla hengellisillä levyillä. Mies ideoi ja tuotti 2000-luvulla neljä Henki kulkee -levyä. Niillä kuultiin virsiä, joululauluja ja suomeksi käännettyjä amerikkalaisia spirituaaleja.

Kettunen tulkitsi itsekin hengellisiä lauluja ja suomensi niitä muille artisteille.

– Monet virret ovat todella hienoja biisejä, mutta harva ajattelee virsiä kuuntelumusiikkina. Oli kiva vetää niistä uusia sovituksia. Levyistä tuli tosi mielenkiintoisia, hän kommentoi projektia.

Teininä Edu Kettunen oli mukana seurakuntanuorten toiminnassa Helsingin Mustasaaressa.

– Siellä oli mahtavia tyyppejä. Kirkoissa esiintyessä olen nähnyt samanlaista hyvää meininkiä ja aitoja ihmisiä kuin Mustasaaren porukoissa.

Jumala nivoutuu väistämättä teksteihin

Lohjalle körötellessään Kettunen mietti, mitä hän voisi kertoa katsomuksestaan. Lue hänen ajatuksistaan Sanasta 20/2017.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä