12.3.2015Teksti Janne VillaKuva Jani Laukkanen

Jeesuksen fanittaminen riittää
kristittyjen liimaksi

K-11-2015-04-Henrik Wikström@Jani Laukkanen
– Nuoruuteen liittyvät vapauden, kapinallisuuden ja itsenäisyyden ihanteeni ovat kestäneet ja niiden pitääkin kestää, vakuuttaa vanhaksi mieheksi itsensä välillä kokeva rokkaripastori Henrik Wikström, 42.

– Agricolamessu on suunnattu tosissaan oleville etsijöille, jotka haluavat löytää uskosta jotain vähän enemmän ja jotain juurevampaa, linjaa Agricolaliikkeen johtaja Henrik Wikström.

Agricolaliike määrittelee kirkollisen roolinsa kunnianhimoisesti: ”Stadin sykkivä sydän, katu-uskottava, ei-pönäkkä, totuudellinen. Rock-henkinen kuin klassinenkin.”

– Meillä on tietty brändi ja tunnettuus. Tämä on dynaamisen ja nopean toiminnan mesta. Laatu on hyvä eikä mitään sutimista. Emme ole liikkeessä viranhoidon mentaliteetilla, vaan kaikki tehdään tosissaan ja suurella sydämellä, liikkeen toiminnanjohtaja Henrik Wikström vakuuttaa.

Wikströmin omakin brändi on helposti tunnistettava. Mustat rokkarin vaatteet, niittivyö ja tatuoidut kädet. Rouheva ja persoonallinen puheenparsi, jossa slangi ja kristilliset käsitteet sekoittuvat vapaamuotoisesti.

”Eikö sydämemme hehkunut innosta, kun hän kulkiessamme puhui meille ja opetti meitä ymmärtämään kirjoitukset?” pastori siteeraa Ylösnousseen ja opetuslasten kohtaamista Emmauksen tiellä.

– Sydän alkaa hehkua, kun ihminen saa fiiliksen, että entäs jos kristinuskon tarina onkin oikeasti totta. Se kokemus muuttaa sinut!

– Jos uskallat uskoa kristinuskon stoorin, se paljastuu maailman parhaaksi stooriksi, joka toimii muunkin kuin kertomuksen tasolla. Tämän ihmeellisen tarinan ydin – Jeesus Kristus – on edelleen löydettävissä, Henrik Wikström rohkaisee.

Mies tähdentää, että taivasten valtakunta avautuu parhaiten lapsenkaltaisille.

– Uskon löytäminen vaatii sellaista lapsenmielisyyttä, mitä moderneilla ihmisillä ei enää oikein ole.

– Yksi kirkon suurimpia virheitä on lähteä järkeen ja logiikkaan keskittyvään keskusteluun, jossa klassisen kristinuskon uskonnolliset väitteet sivuutetaan vähemmän oleellisina. Silloin jäljelle jää lähinnä se, että Jeesus oli ihan kiva kaveri.

Lue Henrik Wikströmin haastattelu kokonaisuudessaan Sanasta 11/2015!


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä