17.5.2018Sanat Heli KarhumäkiKuva Jani Laukkanen

Jeesuksen lähellä on tilaa jokaiselle

k-20-2018-2-Teräsvuori

Timo Teräsvuoren ääni Yle Radio 1:n pääkuuluttajana on tuttu suomalaisille, mutta kasvot eivät. Se sopii mainiosti syrjään vetäytyvälle miehelle, joka tekee mieluummin tunnetuksi Jeesusta kuin itseään.

Timo Teräsvuori, 53, käyttelee Yle Radio 1:n kuuluttamossa studiopöydän laitteita virkeänä kuin tikka, vaikka on herännyt toukokuiseen arkiaamuun jo ennen kello viittä. Lähetysvastuu on alkanut kello kuusi, ja hän on hoitanut kanavan juonnot ja ohjelmatietojen kuuluttamisen.

– Suoran lähetyksen vetäminen on edelleen elämän kiehtovimpia asioita. Siinä täytyy tietää joka hetki sekuntien tarkkuudella, mitä on meneillään ja mitä on tulossa, Teräsvuori sanoo.

– Suoran lähetyksen yllätyksiin täytyy reagoida nopeasti ja luovasti. Kestää vuosia, että tämän työn saa suvereenisti hallintaan.

Teräsvuoren sukunimi on kuin kielikuva hänen äänestään: vakaa, hallittu ja selkeä. Vaikka lähetys keskeytyisi mihin tahansa katastrofiin, kuuluttajan äänen on välitettävä rauhaa ja turvallisuutta. Silloin hän toteaa kuulijoille vaikkapa näin: ”Nyt meillä taitaa olla teknisiä ongelmia, mutta kuunnellaanpa hetkinen joutsenten ääniä.”

Lue koko juttu Sanasta 20/2018


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä