02.11.2017Teksti Janne VillaKuva Jani Laukkanen

Henki luo uutta joka keikalla

leppilampi

Varjele tapaa, ja tapa varjelee sinua. Tämä vanha viisaus tulee mieleen, kun tarkastelee Jukka Leppilammen, 63, jo vuosia varjelemaa hetkipalvelusten perinnettä.

Muusikko pitää neljä kertaa päivässä hartaushetken ruotsinkielisen Tidenbönsboken-kirjan pohjalta. Hänen nykyinen kotikielensä Tove-vaimon sekä 10- ja 12-vuotiaiden lasten kanssa on ruotsi.

Hetkipalvelusten myötä miehen suhde Raamatun sanaan, rukouksiin ja virsiin säilyy elävänä joka päivä.

– Minä harrastan ja harjoitan pyhää. Kysymys ei ole kuitenkaan minusta, vaan rukoilen aina me-muodossa, Leppilampi kertoo.

Meillä elää toivo

Suomea kiertäessään Jukka Leppilampi on huomannut, että monien seurakuntien työntekijät ovat väsyneitä ja poikki.

– He eivät enää jaksa nostaa päätään ja hengittää Jeesusta, vaikka haluaisivat. Meidän seurakuntalaisten täytyy tsempata ja siunata heitä.

– Jumalanpalvelukseen ei saa mennä kritisoimaan saarnaa, vaan rukoilemaan, jotta syntyy sellainen henki ja tila, jossa työntekijöiden on ihanaa sanoittaa myös saarnat, Leppilampi linjaa.

Hän haluaa olla rakentamassa sellaista seurakuntakulttuuria, jossa ihmiset sitoutuvat kantamaan toinen toisiaan ja rukoilemaan toistensa puolesta.

– Kun jollakin meistä on elämässä katastrofi, vaikka lapsen vaikea tilanne, se kannetaan yhdessä. Yhteisö voi tarjota elämään turvaa ja mielekkyyttä, kun tiedän, etten ole koskaan ongelmineni yksin.

– Meillä on elävä toivo. Sen rohkaisemana vapaudun tulemaan siksi, mitä minä olen. Tämän toivon vaikutus luovuuteen on aivan huikea, muusikko rohkaisee yhteisten lahjojen ja voimien jakamiseen.

Lue koko haastattelu Sanasta 44/2017.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä