19.5.2016Teksti Anu HeikkinenKuva Sampo Korhonen

Voice of Finland -finalisti Ilona Gill:

ilonagill

“Kukaan ei halunnut lähteä kotiin”

”Kävin Vivamon rippileirin viime kesänä, kaksi vuotta sen jälkeen kun olin muuttanut Pakistanista Suomeen. Äiti oli asunut Suomessa jo kolme vuotta pidempään ja liittynyt luterilaiseen kirkkoon. Pakistanissa kuuluimme presbyteerikirkkoon, jonka pastoreina isoisäni ja isäni toimivat.

Osallistumme International Evangelical Churchin toimintaan Espoossa. Pastori ehdotti, että menisin veljeni kanssa riparille Vivamoon. Äiti arveli, että se olisi hyvä tapa tutustua muihin nuoriin.

Vivamon ripari oli todella upea kokemus. Ryhmässämme oli vain 20 osallistujaa. En tuntenut ketään, mutta nautin uusien ihmisten tapaamisesta ja ystävystyin pian melkein kaikkien kanssa. Monia heistä tapaan edelleen.

Leiri oli monikielinen ja kansainvälinen. Opetusta tulkattiin, ja loppukokeen sai tehdä englanniksi. Kotona saamani kristillisen kasvatuksen vuoksi tunneilla ei juuri tullut uutta asiaa, mutta henkilökohtainen suhteeni Jumalaan syveni ja yhteyteni häneen kasvoi uudelle tasolle.

Parasta leirillä olivat ihmiset. Kaikki olivat todella hienoja persoonallisuuksia, ja oli mahtavaa oppia tuntemaan heidät. Juttelimme paljon ja pidimme hauskaa. Viimeisenä iltana valvoimme myöhään. Kukaan ei olisi halunnut lähteä kotiin.

Riparilaulut olivat suomenkielisiä, mutta tykkäsin monista melodioista ja opin sanat ulkoa, vaikka en ymmärtänyt niitä. Konfirmaatiossa unohdin laulun sanat kesken kaiken.

Monien mielestä Vivamossa on kaikkein vaikuttavimmat riparit. Ihmiset toivat uskoaan avoimesti esille. Minulle sellainen oli tuttua Pakistanista, jossa uskonnot näkyvät luontevasti. Suomessa juuri kukaan ei puhu noin vain uskostaan, ettei kukaan vain pahastuisi. Riparikin on monille vain perinne ja tapa pitää hauskaa kavereiden kanssa. Kuitenkin kun kerroin Voicessa uskostani, moni sanoi, että se oli hienoa.”


Lue Sanasta 20/16, ketkä muut julkisuudesta tutut ovat käyneet Vivamon riparin.

 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä