28.4.2016Teksti Janne VillaKuva Sampo Korhonen

Nuoret vievät Suomea eteenpäin

katrikorolainen

Yhteiskunta on luovempi ja vapaampi kuin ennen. Suurella osalla nuorista menee hyvin, eikä heidän tulevaisuutensa liity erityisiä uhkakuvia, Katri Korolainen painottaa.

– Suomeen on jälleen kasvanut sellainen sukupolvi, jonka se ansaitsee. Näillä korteilla mennään. Uskon, että meidän sukupolvestamme löytyy vastuunkantajia viemään tätä laivaa eteenpäin.

– Sisua ja kovuuttakin löytyy, mutta se on pikkuisen lempeämpää ja luovempaa kuin vanha hampaat irvessä -meininki. Asioita tehdään yhdessä ja jaetaan, eikä omista tekemisistä olla mustasukkaisia.

Tunteista ja ongelmista puhuminen, emotionaalinen ja fyysinen läheisyys ja koskettaminen on nykynuorille helpompaa kuin sotien traumatisoimille sukupolville ja heidän jälkikasvulleen, historioitsija arvioi.

– Monet meistä ovat valtavan etuoikeutettuja. Olemme saaneet hyvän koulutuksen ja henkisen pääoman. Nyt täytyy vain varmistaa, ettemme palaa luokkayhteiskuntaan. Sukupolvien yli siirtyvän huono-osaisuuden kierre on katkaistava.

Katrin elämässä tapahtui lähinnä vain hyviä asioita 26-vuotiaaksi asti. Sen jälkeen henkilökohtainen ja välitön jumalasuhde tuli todella tarpeeseen. Lue koko juttu Sanasta 17/16.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä