10.9.2015Teksti Janne VillaKuva Sampo Korhonen

Kirkkolaiva ei kaadu koskaan

k-37-2015-01-Kansi-Mari Pöntinen 6@Sampo Korhonen

– Lähtökohtanani on Afrikasta tuttu yhteisöllinen ihmiskuva: ihmisyys on jaettua. Myös kirkkojen tulee jakaa aarteitaan. Yhdessä me olemme enemmän kuin osiemme summa, sanoo Suomen Ekumeenisen Neuvoston tuleva pääsihteeri Mari Pöntinen.

Pastori on löytänyt tärkeimmän hengellisen kotinsa ekumeenisesta liikkeestä, jossa katsotaan että rakkaus, armo ja oikeudenmukaisuus kuuluvat yhteen.

Hengellisen ravinnon antamisen lisäksi kirkossa on ajettava ihmisoikeuksia ja luomakunnan oikeuksia, Mari Pöntinen linjaa.

Ennen työhön perehtymistä tuleva pääsihteeri on varovainen esittämään suuria ekumeenisia visioita.

– Olen oppijan paikalla. Kuuntelen ensin, millaisia tarpeita eri yhteistyötahoilla on.

Ihmisoikeuksiin ja ihmisten yhteyteen sekä rauhanomaiseen rinnakkaiseloon liittyvät kysymykset lisääntyvät, kun pakolaisten määrä kasvaa Suomessa, Pöntinen arvioi.

– Tästä voi seurata voimakkaita ristiriitoja. Kirkkojen yhteinen tehtävä on kutsua nyt ihmisiä lähimmäisenrakkauteen myös suhteessa pakolaisiin.

Kristuksen kirkko on eritoten köyhien, sairaiden ja marginalisoitujen kirkko, tuleva pääsihteeri painottaa.

– Eivät terveet tarvitse parantajaa eivätkä iloiset lohduttajaa. Se kohta, joka ihmisessä on kaikkein kipein, on yleensä se kohta, josta jokainen roikkuu Jumalassa. Kristinusko on kipujen ja ylösnousemuksen uskonto.


Tämä teksti on lyhennelmä. Lue koko juttu Sanasta 37/2015!


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä