17.3.2016Teksti Janne VillaKuva Sampo Korhonen

Kun ego murentuu, armo avautuu

tommy hellsten

Lapsuusvuosina Tommy Hellsteniin valettiin perustavaa laatua oleva epäluottamus elämään. Hän alkoi rakentaa selviytymisstrategioita turvakseen.

– Minun oli menestyttävä ja oltava joka paikassa ykkönen. Toiseksi keskityin muiden auttamiseen ja tein siten itsestäni heille merkittävän.

Näistä lähtökohdista Hellsten rakensi ihmisarvoaan ja uraansa.

Tuloksena olikin merkittävä ura terapeuttina ja laaja kirjallinen tuotanto. Viime vuonna ilmestyi Tommi Sarlinin kirjoittama henkilökuva Tommy Hellsten – Ihmisyyden matkamies. Tuore teos Tähän olen tullut on Hellstenin 26. kirja.

Terapeuttina tekemiensä oivallusten ja omien haavojensa kautta työtä tehnyt Hellsten on onnistunut osumaan moniin suomalaisten kipupisteisiin.

– En ole koskaan pitänyt itseäni guruna tai supermiehenä. Olen aina tiedostanut sen, että olen aika toivoton tapaus, Hellsten kuittaa.

Tarve lunastaa oman olemisen oikeus suorituksilla johtaa usein uupumukseen?

– Olin burnoutin rajoilla monia kertoja. Jos yrität hankkia rakkautta suorittamalla, menetät sen. Tämä on traaginen polku: ajat takaa sitä, mitä et voi saada koskaan kiinni.

Kokemus armosta voi auttaa tuohon kierteeseen?

– Olen kokenut armoa matkan varrella. Se kokemus on syventynyt. Sitä mukaa kun ego murentuu, avaudut armolle. Niin kauan kuin olet oman suvereniteetin harhassa, et tarvitse armoa.

– Joka on saanut paljon anteeksi, rakastaa paljon. Ymmärrän, mitä Paavali tarkoittaa sanomalla, että nyt en enää elä minä vaan Kristus elää minussa.

Lue koko haastattelu Sanasta 11/16.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä