3.5.2018Teksti Heli KarhumäkiKuva Pilvi Sormunen

Menetysten yhdistämät

UllaTulisalojamies

Koko kevät 1995 oli ollut synkkä Kurikan seurakunnan pastorille Tapani Tulisalolle. Rakas puoliso Leila oli kuollut tammikuun lopulla luusyöpään vain 44-vuotiaana, ja oman tuskansa keskellä leskimies oli kannatellut perheen arkea ja lasten jaksamista. Kesän tullessa työkaverit ja kirkkoherra ohjasi hänet sairauslomalle ja puhumaan ammattiauttajalle. Se alkoi vähitellen helpottaa oloa.

Heinäkuun 26. päivä oli keskiviikko, ja Tapanin käteen osui kirkkoherranvirastossa tuore Sana-lehti. Kannen otsikko kertoi traagisesta tapauksesta: ”Perheensä auto-onnettomuudessa menettänyt Ulla Palosaari: Menetyksen tunteen kohtaaminen auttoi surussa.”

Luettuaan haastattelun Tapani päätti saman tien soittaa naiselle, joka surunsa keskellä kertoi hämmästyttävän valoisasti elämästään ja uskostaan Jumalaan.

Puhelimen piristessä Tampereella Ulla Palosaari oli vasta palannut töistä ja astunut kauppakassit käsissään sisään. Soittaja esittäytyi ja kertoi soittavansa Sanan haastattelun vuoksi. Sama lehti oli juuri kolahtanut Ullankin postiluukusta, ja hän pyysi miestä soittamaan uudelleen, kun olisi itsekin ehtinyt lukea jutun.

Tapani soitti. Hän muistelee tuota päivää hymyillen.

– En osaa aivan tarkasti edes sanoa, miksi minun piti soittaa. Varmaankin tunsin, että koko perheensä menettänyt nainen ymmärtäisi myös minun suruani. Ehkä se auttaisi kumpaakin eteenpäin.

Ulla, nykyisin Tulisalo hänkin, ei lainkaan ihmettele Tapanin vauhtia asiassa.

– Kun Tapani saa impulssin, hän toimii heti.

Lue koko juttu Sanasta 18/2018.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä