2.2.2018Teksti Janne Villa

Mirca Kukkasniemi: Rakkaus on kirkon aidoin anti

mirca

Mirca Kukkasniemi, 44, on eläväinen ja suosittu esiintyjä, joka osaa sovittaa sanansa kuulijoiden mukaan.

Jyväskylässä asuvan ja työskentelevän naisen työala on laaja. Lapuan hiippakunnan kasvatuksen hiippakuntasihteeri vastaa lapsi-, nuoriso-, perhe- ja oppilaitostyön tukemisesta ja kehittämisestä.

Mirca Kukkasniemi on hyvin huolissaan kansan kahtiajaosta.

– Syrjään työnnetty, vihamielisesti kohdeltu ihminen on otollista maaperää kaikelle väärälle ja pahalle.

– Kun katson tätä maata, jota olen aina rakastanut, en joskus tunne sitä. Suomi, jonka peruspilareina ovat tasa-arvo, yhtäläiset ihmisoikeudet, korkea sivistys ja uskonnonvapaus, on luisumassa pimeälle ja kylmälle alueelle.

Hiippakuntasihteeri haluaa toimia sen hyväksi, että jokainen ihminen löytäisi paikkansa turvallisessa yhteiskunnassa.

Kirkko voi vahvistaa rauhan, sovinnon ja välittämisen verkkoa jäsentensä ja muidenkin rosoisen arjen keskellä.

– Kirkon ei pitäisi näyttää vain sisäsiistien ja hyvin käyttäytyvien kansalaisten paikalta. Meidän täytyy käyttää seurakunnassa sellaista kieltä, että jokainen ihminen voi tuntea olonsa kotoisaksi.

Kukkasniemeä puhuttelee vanha tarina kerjäläistytöstä kadulla. Muuan mies kulki tämän ohitse päivittäin ja oli vihainen Jumalalle, joka ei tehnyt mitään tytön auttamiseksi. Jumala vastasi, että minähän tein jotain, kun loin sinut.

– Toimimme aidoimmillaan Jumalan työssä silloin kun olemme toisillemme rakastavia lähimmäisiä. Hyvään vastataan hyvällä, välittämiseen välittämisellä ja antamiseen kiitollisuudella.

Lue koko juttu Sanasta 5/2018.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä